AfterMidlife-APK

AfterMidlife-APK

11 absurde feiten over de raarste plek op de wereld, deze zondag

Vanmiddag start de Grand Prix van Monaco. Een circus, dat jaarlijks zorgt voor de raarste gebeurtenissen op en om het circuit. Hier 11 van het meest abnormale soort.

 1. Een van de meest iconische rituelen is de aanwezigheid van de koninklijke familie van Monaco bij de race. Prins Albert II en andere leden van de koninklijke familie zijn vaste gasten en reiken de prijzen uit op het podium.
 2. Een van de meest exclusieve afterparties van de Formule 1-kalender is de Amber Lounge. Deze feestjes trekken beroemdheden, coureurs en VIP’s en vinden plaats in de nacht na de race.
 3. Coureur Nelson Piquet stond erom bekend zijn jacht in de haven te leggen en een luid toeterconcert te geven zodra hij over de finish kwam, vooral als hij een goede prestatie had neergezet.
 4. Uniek aan Monaco is dat de paddock (waar teams hun garages en hospitality suites hebben) zich op een drijvend platform in de haven bevindt. Dit maakt het logistiek een van de meest uitdagende races van het seizoen.
 5. Vlakbij de eerste bocht van het circuit ligt de Sainte Dévote-kapel. Het is een ritueel dat de klokken van deze kapel luiden op de ochtend van de race.
 6. De elite haalt zijn neus op voor de files naar en van Monaco als ze geland zijn in Nice. Ze nemen de helikopter. Een retourtje kost al snel een paar duizend euro, maar hé, tel uit je winst op het gebied van snelheid en comfort.
 7. De autoverhuurbedrijven lopen binnen. Niet omdat de Opeltjes of Renault opeens zo populair zijn. Nee, voor het ultieme glamourgevoel huren velen Ferrari’s, Lamborghini’s en Rolls-Royces om rond te rijden tijdens het raceweekend.
 8. Tijdens de Grand Prix van Monaco in 1955 verloor coureur Alberto Ascari de controle over zijn Lancia en belandde in de haven. Hij overleefde het incident met lichte verwondingen en werd snel uit het water gered.
 9. Olivier Panis won de Grand Prix van Monaco in 1996, wat een van de meest chaotische races in de geschiedenis was. Slechts drie auto’s finishten de race.
 10. Lorenzo Bandini, een Italiaanse coureur, crashte zwaar tijdens de Grand Prix van Monaco in 1967. Bandini verloor de controle over zijn Ferrari bij de chicane na de tunnel en de auto sloeg meerdere keren over de kop en vatte vlam. Hij liep ernstige brandwonden op en overleed drie dagen later aan zijn verwondingen.
 11. Ligplaatsen met een direct uitzicht op het circuit, zoals die aan het iconische zwembad van Monaco, zijn duurder dan die op minder gewilde locaties. De kosten voor het aanmeren worden vaak berekend per meter van de lengte van het jacht per dag. Dit kan variëren van ongeveer €3.000 tot €5.000 per meter per dag tijdens het raceweekend. De meeste jachteigenaren boeken echter ligplaatsen voor meerdere dagen, vaak van donderdag tot zondag. Voor grotere superjachten van 60 meter of meer kunnen de kosten oplopen tot soms wel een half miljoen euro.
Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT