Food

Food

Onderzoek wijst uit: van bier krijg je een beter humeur

Er is één drankje waar je een bijzonder goed humeur van krijgt. Volgens wetenschappers maakt bier je namelijk een blijer mens.

En niet alleen vanwege de alcohol; het stofje hordenine zorgt er namelijk voor dat er dopamine vrijkomt in je hersenen. Dat activeert weer je beloningssysteem, en dat smaakt naar meer.

Vandaar dat één biertje niet eens telt. Minstens toch wel twee, drie, vier… Het werkt verslavend. Dat bevestigen de wetenschappers: ‘Je gaat er meer van drinken, niet omdat je dorst hebt, of om te overleven. Nee, je wilt meer van dat happy gevoel.’

Symbolisch bierbuikje

Dat verklaart overigens ook voor een groot deel waarom sommige vrouwen mannen met een bierbuikje gewoon best aantrekkelijk vinden. Zo’n sixpack maakt alleen maar onzeker, maar dat buikje waar duidelijk wat biertjes in zijn gegaan, dat staat symbool voor gezelligheid, voor dat blije gevoel. Zo van: met hem is wel lol te beleven in het leven. Daar heb je op de lange termijn wat aan.

Wetenschap zegt het

Het fijne is wel voor iedereen die een beetje gezond de zomer door wil: een heel klein beetje is al genoeg om je blij te maken. Je merkt al verschil na 15 milliliter bier. Dit werd namelijk getest: mensen kregen 15 milliliter sportdrank, water of bier. Ze proefden niet wat wat was en het was zo weinig dat alcohol met geen mogelijkheid effect kon hebben. Toch bleken de mensen met het smaakje bier het blijst te zijn van de hele bups.

Zo zie je maar: de wetenschap zegt het. Bier maakt blij. En dat maakt naar die kroeg gaan vanavond nóg wat aantrekkelijker, niet?

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT