Food

en dan nog even dit

Soep: beste recept tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Samen soep eten helpt!

Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Geen prettige wetenschap. Het waren twee jonge ondernemers Martijn en Max die iets wilden doen tegen die groeiende eenzaamheid onder krasse knarren.

Zij richtten de Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid op en organiseren wekelijks kookdagen waarbij jong en oud samen soepen (of stamppotten) koken op verschillende locaties door heel Nederland. Wekelijks bezoeken vrijwilligers door heel Nederland ouderen om een gezellig praatje te houden en om een soepje te bezorgen.

Voor de soepen worden enkel verse groentes en kruiden gebruikt die de stichting ophaalt bij verschillende supermarkten en groenteboeren die ze anders toch maar weggooien. Zo is het voor de ouderen en vrijwilligers telkens weer een verrassing wat voor soep ze kunnen maken en op deze manier verspillen we samen ook minder voedsel. De kookdagen en andere activiteiten worden gefinancierd door de verkoop van de producten van Oma’s Soep. Minstens 50% van de jaarwinst gaat naar de Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid. De stichting gaat nog een stapje verder door naast de wekelijkse activiteiten, zoals gezellige kookdagen en Soep-aan-Huis-dagen, ook regelmatig bijzondere en leuke evenementen te organiseren. Deze zijn speciaal ontworpen om ouderen extra te verwennen en in het zonnetje te zetten.

En wie lust er nou geen soep? Ook zin in een soepje of om mee te helpen aan dit mooie initiatief? Kijk op Oma’s Soep! 

Foto: Image by Freepik 

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT