Klussende knarren

en dan nog even dit

Hoe hou je die slijmerige viezeriken van je af?

Zie je ze ook elke ochtend? Die slijmsporen op je frisgroene planten? Dit stopt ze!

Slakken kunnen een groot probleem zijn in de tuin, vooral als ze jonge planten en groenten opeten. Hier zijn enkele tips om slakken in je tuin te bestrijden:

Handmatig verwijderen: Dit is een tijdrovende methode, maar het is effectief. Ga ’s avonds of ’s ochtends vroeg op pad met een zaklamp en verzamel de slakken. Je kunt ze verplaatsen naar een plek ver weg van je tuin.

Barrières creëren: Slakken hebben een hekel aan scherpe en ruwe oppervlakken. Strooi materialen zoals eierschalen, koffiedik, zand of as rond de planten die je wilt beschermen. Kopertape rondom potten en verhoogde bedden kan ook helpen, omdat slakken een elektrische schok krijgen wanneer ze over koper kruipen.

Natuurlijke vijanden: Moedig natuurlijke vijanden aan, zoals vogels, egels, kikkers en padden. Je kunt bijvoorbeeld vogelhuisjes ophangen om meer vogels naar je tuin te trekken.

Biervallen: Vul een schaaltje met bier en graaf het in de grond zodat de rand op gelijke hoogte is met de grond. Slakken worden aangetrokken door het bier, vallen erin en verdrinken.

Planten die slakken afstoten: Sommige planten, zoals lavendel, rozemarijn en salie, schrikken slakken af. Overweeg om deze planten in je tuin te plaatsen.

Natuurlijke afweermiddelen: Er zijn natuurlijke slakkenafweermiddelen beschikbaar, zoals nematoden (microscopisch kleine wormen die slakken infecteren) of ijzerfosfaatkorrels, die veilig zijn voor huisdieren en andere wilde dieren.

Mulch: Gebruik grove mulch zoals houtsnippers, cacaodoppen  of schors. Dit maakt het moeilijker voor slakken om zich voort te bewegen.

Plantenbescherming: Gebruik omgekeerde plastic flessen of cloches om jonge planten te beschermen tegen slakken.

Houd de tuin schoon: Verwijder puin, bladeren en andere schuilplaatsen waar slakken zich kunnen verstoppen.

Foto: Image by wirestock on Freepik

www.freepik.com 

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT