Annemijn

Annemijn

Hebben mannen met bladblazer iets te compenseren?

Vanochtend vroeg liep ik door de nog slaperige stad naar mijn werkplek. Het zonnetje scheen, ik zigzagde door de pittoreske oude straatjes terwijl ik opging in een luisterboek. Maar plots werd die serene ochtendrust ruw verstoord. Op het plein met de grote bomen stond een brigade in oranje pakken.

Uitgerust met brullende bladblazers verplaatsten zij bergen bontgekleurde herfstbladeren van de ene kant van het plein naar de andere. Zelf droegen ze oorkleppen, een verstandige keuze, zeker. Maar als argeloze voorbijganger of erger nog, als omwonende van het plein was je aan je oorverdovende lot overgeleverd.

Ja mensen, het seizoen van de vallende blaadjes is weer begonnen. En dan doemen ze altijd direct op, de bladblazermannen. Het zijn altijd mannen, vaak van de gemeente. Maar net zo vaak zijn het van die types die net hun barbecue hebben opgeborgen in de garage en dan nu overijverig hun eigen oprit te lijf gaan met hun loeiende apparaat. Opgeruimd staat netjes. Dat de bladeren vervolgens op straat liggen, of in de tuin van de buren, ah joh, boeien.

Ik snap hier dus niks van. In mijn ogen valt de bladblazer – evenals de hogedrukspuit en het elektrische broodmes – in de categorie nutteloze apparaten.

Voor zover bladeren al een probleem vormen, verplaatst je het probleem alleen maar. En heb je net je straatje schoon, komt er een windvlaag en kun je weer opnieuw beginnen. Wil je toch van die irritante rommel af, dan lijken een bezem en een groene kliko mij stukken nuttiger. En ben je echt liever lui dan moe, dan is lekker laten liggen ook nog een optie: composterende blaadjes zijn voer voor kleine beestjes, die op hun beurt weer voer zijn voor vogels. Joh, dat heeft de natuur maar wat goed geregeld!

Maar serieus, ik heb nog nooit een vrouw met zo’n ding gezien. Vertel eens, hoe komt dat? Ergens bekruipt mij toch het gevoel dat zo’n ding voor een man een soort verlengstuk is van iets wat elders misschien wat bescheiden van formaat is.

Lekker toch, zo’n zwaar apparaat met een ronkende motor op je rug hangen. Als een vlammenwerper die meedogenloos alles uit de weg ruimt wat op je pad komt. Blow-man!

Er was dus een tijd dat mannen gewoon een hark pakten en de bladeren bij mekaar harkten. Toen reden ze ook nog niet op elektrische fietsen, lieten ze de boodschappen niet bezorgen en waren ze gemiddeld nog een stuk slanker. 

 

Bladblazermannen, ik weet het goed gemaakt. In mijn ogen is een bladblazer eigenlijk niks anders dan een omgekeerde stofzuiger. Dus hang dat lawaaiding aan de wilgen en ga eens wat vaker met de stofzuiger door het huis. Je vrouw zal je dankbaar zijn.

Foto’s: 123RF

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT