Lifestyle

Lifestyle

Knipoog naar Toen: Waldolala

Wij weten nog dat ons vader ons wegstuurde en dan zelf ging kijken... Dolf Brouwer in de hoofdrol als Waldo van Dungen in Waldolala.

Televisie van toen stelde natuurlijk weinig voor. Je was al blij dat je 2 zenders had!

Het is bijna op de kop af 45 jaar (!) geleden dat de VPRO een uiterst melige comedyserie uitzond onder de titel Het is weer zo laat!, maar beter bekend stond als Waldolala.

Ontsproten onder meer aan het brein van Wim T. Schippers. Elke show opende met de toen bekende en aantrekkelijke groep Luv’ (met Patty Brard) en hun titelsong Welcome to Waldolala.

Welcome to Waldolala!

Eigenlijk opmerkelijk dat ons vader keek, want hij was rooms-katholiek, het werd op zondagavond uitgezonden en het was van die ene wel erg linkse omroep.

De pastoor trok vanaf de kansel elke zondag ten strijde tegen deze vuilspuiterij en verbood de kerkgangers zich schuldig te maken aan het loeren naar dit soort goddeloze vermaak.

Maar ja, het was uiteindelijk een nachtclub, met soms pikante optredens van volledig naakte dames, en dat was zelfs in 1978 nog een zeldzaamheid op de Nederlandse buis… Pa was er als de kippen bij!

De hoofdrol was voor Dolf Brouwers – ook bekend van de eerdere Fred Hachee show – die de rol van eigenaar Waldo van Dungen speelde. Gé Braadslee (gespeeld door Mimi Kok jr.) speelde zijn lieftallige echtgenote.

Als je het nu terugkijkt, schaam je je bijna kapot voor het slechte acteerwerk en de slechte grappen. Maar zoals gezegd: je was al blij dat er televisie was…

Fotocredits: Wikipedia/Collectie / Archief : Fotocollectie Anefo Reportage / Datum : 1 februari 1978 Fotograaf : Bogaerts, Rob / Anefo

 Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT