Lifestyle

Lifestyle

Missionarishouding favoriet boven doggy style

Goed nieuws! Ruim driekwart van de Nederlanders is tevreden of zelfs heel tevreden over zijn of haar seksleven. Dat komt naar voren uit de eerste Nationale Seks-enquête.

Dit jaarlijks terugkerend onderzoek onder duizend Nederlanders is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel Inzicht in opdracht van seksspeeltjesfabrikant EasyToys.

Een paar opmerkelijke resultaten kort op een rij:

  1. Hoe blij Nederlanders wel of niet zijn met hun seksleven heeft vooral te maken met tevredenheid over het eigen lichaam. Maar ook met het spannend houden van de seks, dus ofer voldoende afwisseling van standjes is en of er rekening wordt gehouden met specifieke sekswensen.

2.  Ruim de helft van de respondenten (52 procent) is tevreden over zijn of haar seksleven. Ongeveer een kwart (26 procent) geeft aan zelfs heel tevreden te zijn. 15 procent is ontevreden en 7 procent heel ontevreden.

Kwart meermaals per week van bil

3. In totaal heeft 4% van de Nederlanders dagelijks seks, vrijt 25% meerdere malen per week en doet 33% het meermaals per maand en 20% heeft eens per maand of minder seks en 18% zegt het vrijwel nooit te doen.

Orgasmekloof

4. De stelregel ‘happy wife, happy life’ bewijst zich ook in de resultaten van de Nationale Seks-enquête. Het voorrang geven aan de behoeftes van de (bed)partner blijkt namelijk bevorderlijk te zijn voor het seksleven: van de groep die heel tevreden is met het seksleven zegt bijna een kwart zijn partner voorop te stellen tijdens de daad. Onder de groep die de meeste seksuele frustratie ervaart, is dit slechts 4 procent.

5. Afwisseling in bed – of een gebrek daaraan – maakt ook veel verschil. Ongeveer een derde van wie ontevreden is zegt meer afwisseling te willen, bijna drie keer zo veel als bij wie wel tevreden is met het seksleven.

Hoewel mannen en vrouwen vrijwel even (on)tevreden zijn met hun sekslevens, blijkt er wel sprake te zijn van een ‘orgasmekloof’ tussen de twee seksen: bij mannen leidt gemiddeld bijna 80 procent van de vrijpartijen tot een orgasme, bij vrouwen geldt dat voor gemiddeld 57 procent van de gevallen.

Missionarishouding in bed blijft favoriet

6. De missionarishouding is vooralsnog het favoriete standje van ons landje. Ruim een kwart geeft aan het liefst in die houding seks te hebben, gevolgd door doggy style (22 procent) en lepeltje-lepeltje (13 procent). Slechts zes procent houdt er een meer acrobatische stijl op na met vier standjes of meer per vrijpartij.

7. Als geliefde locatie wordt na het eigen bed (82 procent) de hotelkamer het meeste genoemd (38 procent), zowel bij de mannen als de vrouwen. Beide geslachten noemen vervolgens de bank (36 procent) en het bad of de douche (35 procent) het vaakst als ideale plekken voor seks.

 

Opvallend populair is de vrije natuur: maar liefst een kwart (30 procent van de mannen en 20 procent van de vrouwen) geeft aan dat hij of zij daar weer een keertje seks wil hebben.

Foto: Shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT