Lifestyle

Lifestyle

Zijn witte mannen vanaf nu opeens allemaal verboden?

Hoe lang blijven we gewone witte mannen nog weggummen?

We zijn – soms al op leeftijd zijnde – witte mannen en daar zijn we trots op. Maar het wordt wel steeds moeilijker.

Mannen, en vooral de witte soort, zijn steeds meer onwelkom in de wereld van woke en cancelcultuur. Pas geleden was er weer een rel, dit keer in Leiden. Men ergerde zich opeens aan een schilderij waarop oude, sigaar rokende mannen te zien zijn. Het is het college van bestuur van de Universiteit Leiden in 1974 om precies te zijn. Volgens de kunstenaar met een bepaalde onderkoelde spotternij geschilderd. Maar niemand ziet het meer. Ze zien alleen de witte man. Maar lieve mensen, dit is een momentopname uit die tijd, 1974. Je kunt het wel proberen te ontkennen, maar de feiten blijven feiten. Witte mannen die een sigaar roken. Ja, dat is eng en vreemd en vrouwonvriendelijk. Veel gekker moet het niet worden.

Adolf was ook een witte, BOZE man... (kun je ook niet weggummen), wel humor mee maken

Het is het zoveelste voorbeeld waarin witte mannen weg moeten, niet meer passen in het moderne plaatje van gelijkheid. Standbeelden worden omvergetrokken, maatschappelijke gebeurtenissen van honderden jaren geleden veroordeeld, de geschiedenis moet in de wasmachine.

Maar wat is hiervan de bedoeling? Wat wil je ermee bereiken? Dat er anno 2022 anders wordt gedacht over de verhoudingen in de maatschappij, dat de vrouw, lhbt-ers en zwarte mensen meer ruimte moeten krijgen is niet meer dan normaal, maar waarom is de witte man nu opeens steeds de Zwarte Piet? Waarom kijken mensen niet in perspectief naar het verleden?

Gaan we straks Albert Einstein, Louis van Gaal, Bill Clinton, Neil Armstrong, Carl Benz, Karl Marx, Charles Darwin, Alexander Graham Bell, Brad Pitt, Thomas Jefferson, Christoffel Columbus en Billy the Kid allemaal cancelen, oftewel uitgummen, omdat ze omstreden zouden zijn, gekke dingen hebben gedaan, slimmer waren dan de rest? Omdat ze witte man zijn?

Prima als witte, BOZE mannen als Donald Trump en Elon Musk opzij worden geschoven. Daar hebben we niks aan en kunnen we niks mee.

Maar de gewone witte man die veel gedaan heeft voor de mensheid of die boven het maaiveld uitkwam? Het kan toch niet waar zijn dat we de geschiedenis gaan herschrijven, omdat we er nu opeens heel andere gedachten over hebben? Kom op mensen!

Foto: shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT