Nooit te oud om te leren

Nooit te oud om te leren

Dit zijn de vroege signalen van vreemdgaan

Herkenbaar?

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het te voorspellen is wanneer er een scheve schaats aan zit te komen. Kijk wel uit: deze signalen kunnen ook in de meest stabiele relatie voorkomen.

Het onderzoek werd gedaan onder bijna duizend mensen in Duitsland. Zij werden acht jaar lang gevolgd in hun relatie. Wat was de opvallendste conclusie? Dat het niet vaststaat dat vreemdgaan de relatie daadwerkelijk slechter maakt of dat het vooral de al bestaande problemen blootlegt.

En die bestaande dingen kunnen dus vaak onder de radar blijven, tot het te laat is. Volgens onderzoekers moet je vooral letten op de volgende signalen: wanneer er grote veranderingen gaande zijn of net zijn gebeurd in een relatie. Dat kan een verhuizing zijn, maar ook een nieuwe baan of zelfs een aankomend huwelijk van jullie als stel.

Wanneer deze gebeurtenissen gepaard gaan met meer frictie, meer discussies en een verminderd gevoel van tevredenheid in de relatie is het tijd om eens aan de bel te trekken en met elkaar in gesprek te gaan, voordat het te laat is.

Ook opvallend: relaties waarin werd vreemdgegaan liepen daarna vaak stuk (joh), maar als het de vrouw was die vreemdging was de kans toch heel wat groter dat de misstap vergeven werd.

Bron: LAD Bible

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT