Nooit te oud om te leren

Nooit te oud om te leren

Hoe je met deze sport 90 procent van je lichaam traint

En je dus een complete workout doet

Weten we het nog? De pandemie, waarin íedereen massaal aan het wandelen ging? Alleen, maar ook samen; op anderhalve meter afstand. Gelukkig is dat allemaal verleden tijd. Er is eén ding van overgebleven: iedereen is nog altijd massaal aan het wandelen. Logisch ook wel, want het is gewoon erg gezond voor je en een ontspannen workout.

Maar mocht je met wandelen het meeste profijt willen halen, dan is er een wandeltechniek waarmee je 90 procent van je lichaam traint. Echt een workout dus, alleen moet je wel wat schaamte overwinnen. Aan de andere kant: wat maakt het uit wat andere mensen ervan vinden en dat de sport vooral wordt geassocieerd met oudere mensen? Jij lacht uiteindelijk het hardst, want jij wordt hartstikke fit. Met Nordic walking.

Je moet even investeren in de stokken, maar verder heb je niets nodig — en los van het feit dat je calorieën verbrandt, is het ook nog eens goed voor je algehele postuur.

Met een sessie Nordic walking train je namelijk behalve je benen ook je armen en buikspieren. Van origine is dit een manier om in de zomer te oefenen voor langlaufen, maar inmiddels is het een hele sport op zich geworden. Gaat dit volgende zomer de nieuwe wandeltrend worden? Het lijkt me hilarisch als de hele havermelkelite van Amsterdam ineens aan het Nordic walken slaat…

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT