Nooit te oud om te leren

Nooit te oud om te leren

Zo lang moet je minimaal op vakantie gaan, om uitgerust terug te komen

Een vrije middag gaat je niet redden. Maar hoe lang wel?

Tip: boek die eerstvolgende vakantie maar lekker voor tien dagen. Anders zit je vervolgens alsnog weer zuchtend, puffend en briesend te werken en daar heeft natuurlijk niemand wat aan.

Een onderzoek van psycholoog Richard Friedman heeft namelijk aangetoond dat je op z’n minst acht dagen nodig hebt om zowel lichamelijk als mentaal helemaal tot rust te komen. Aan dit onderzoek namen 58 mensen deel die op een vakantie van minstens twee weken gingen. Voor, na en tijdens hun trip moesten zij een aantal vragen beantwoorden, zoals: hoe was je stemming vandaag? en: hoe gespannen voel je je vandaag?

De resultaten? Dat de gezondheid en het welzijn van vakantiegangers gedurende de eerste vier dagen al iets toeneemt, maar het meeste stijgt tijdens de vierde en achtste vakantiedag. Met een klein weekje weg mis je dus deze cruciale achtste dag, waar je gezondheid en welzijn het hoogst piekt. Het kost nu eenmaal de nodige dagen om na een drukke periode vol met werk en eventuele andere stressvolle activiteiten te acclimatiseren en helemaal rustig te worden in je hoofd.

bron: nytimes

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT