Nooit te oud om te leren

Nooit te oud om te leren

Hoelang je als stel gemiddeld ruziet

En dat is meer dan je denkt

Stellen maken op een dag aardig wat ruzie, blijkt uit onderzoek. 

Maar liefst 49 minuten per dag kibbelen de meeste koppels gemiddeld, zo stellen onderzoekers. Natuurlijk is het niet altijd een fikse of felle ruzie, maar een beetje heen en weer gemekker. Dat herkent iedereen wel. Zeker als het stel kinderen in huis heeft is het zo aangetikt, die 49 minuten. Want waarom doet hij de was nou nooit eens? Waarom laat zij die kinderen gewoon op de tafel klimmen? Er is altijd wel iets te zeuren. En dat doen we dus ook allemaal massaal. Gemiddeld 312 keer per jaar. Ook grappig inizcht: we ruziën het vaakst met onze partner op een donderdag, om acht uur ’s avonds.

Niet te lang

Volgens experts mag een ruzie met je partner niet te lang duren. Een beetje discussie houdt een mens scherp en is heus zo slecht nog niet. Uit een onderzoek onder leiding van wetenschapper Joseph Grenny blijkt zelfs dat koppels die af en toe ruziemaken of discussiëren, tien keer meer kans hebben om gelukkig te zijn dan stellen die nergens over praten en dus nooit ruzie hebben. Maar je moet het nooit laten escaleren. Een beetje zeuren op elkaar mag maximaal tien minuten duren per keer (en dat dus vijf keer per dag).

Echt wat te zeuren

Zo zit het: “Er is een verschil tussen echt ruziemaken en op een gezonde manier discussiëren met elkaar”, vertelt de relatietherapeut aan Elite Daily. “Bij discussies die langer dan tien minuten aanhouden ligt de nadruk vaak op winnen. Als je op een constructieve manier discussieert, dan gaat het meer om elkaar proberen te begrijpen.” En je weet zelf ook: duurt de ruzie veel langer dan tien minuten, dan is het vast over iets serieus en niet over de vraag wie de vaatwasser nou eens moet inruimen. “Als je bijvoorbeeld ruziemaakt omdat een van de twee partners vreemd is gegaan, dan zal de ruzie langer duren dan wanneer je kibbelt over de hond uitlaten.” Joh! Dus hou het kort en bondig, niet langer dan 49 minuten op een dag, en je zit gebakken.

Bron: The Daily Mail 

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT