Radio Retro

Radio Retro

Tina Turner, destijds in Arnhem (2009)

De Queen of Rock'n Roll is niet meer. Nog een keer gaan we terug naar haar optreden in Arnhem in maart 2009. Zo waren destijds de (lovende) recensies van haar concert in Nederland.

  • Tina Turner was zaterdagavond diep onder de indruk van het bomvolle Gelredome in Arnhem. De 69-jarige zangeres had camera’s laten aanrukken om de show te registreren omdat ze nog wist ‘hoe geweldig dit publiek was’ en het voor altijd in haar geheugen ‘wilde bewaren’. De Queen of rock, soul en pop kon bijna niet in woorden uitdrukken welke indruk de massa op haar achterliet en hield het vaak bij een simpel ‘wow’. (Nu.nl)
  • Turner heeft niet zo’n obsessieve angst voor de kalender als Madonna, ze lacht om de rimpels en daardoor staan ze haar beter. Ze onderwerpt zich niet aan een sportschoolregime zoals Mick Jagger, maar blijft fit door elke nacht tien uur te slapen. Calorieën telt ze niet. Als ze te dik wordt, eet ze wat minder. Haar lijf is zo sterk als haar wil. Op het podium straalt ze evenveel energie en warmte uit als de lampen. Aan de benen onder de glitterjurkjes lijkt niets veranderd. Ze doet niet onder voor haar danseressen en amuseert zich met vlugge danspasjes, ook op hoge hakken. (Trouw)
  • Tina mag dan de 70 naderen, de rockdiva dendert nog steeds op naaldhakken en in glitterende mini-jurkjes over het podium, begeleid door haar sexy danseressen in nog pikantere pakjes. (nu.nl
  • Het publiek wacht geduldig, wetend waartoe Tina Turner in staat is en overtuigd van de naderende, spetterende finale. Die bestaat uit Golden eye, The best en Proud Mary, maar wordt onderbroken door een irritant lang voorstellingsrondje. In de toegift zweeft Tina Turner op een plateau aan een zwenkarm over de voorste rijen. Ze hangt ver voorover alsof ze nog een keer maximaal wil genieten van haar publiek. (Parool)
  • De theatrale ensceneringen van filmsongs als ’GoldenEye’ en ’We Don’t Need Another Hero (Thunderdome)’ maken het de dienstdoende regisseur gemakkelijk, denk je. Maar het vraagt veel vuurwerk, openspringende vloerluiken, acrobatische dansers en verkleedpartijen om Turners presence te evenaren. (Trouw)
  • Tijdens ‘Nutbush City limits’ zocht Tina haar fans op door ze toe te zingen vanaf een gigantische hijskraan die boven het publiek hing. Ze bezorgde het publiek spannende momenten door op hoge hakken de hijskraan te bewandelen als een catwalk. Het publiek stond met de handen in de lucht klaar om haar op te vangen. ‘Be tender with me baby’ zong de zangeres voor ze na een show van tweeënhalf uur het podium verliet. (Nu.nl)

Beeld: ANP

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT