Reis van je leven

Reis van je leven

Welk vakantieland is het duurst om uit eten te gaan (en welke het goedkoopst)

Niets zo leuk als je je tijdens je vakantie te laten verrassen door de lokale keuken. Maar voorkom onaangename verrassingen, als je de rekening krijgt opgediend.

Stel je voor: je bent op vakantie in een betoverende Europese stad. De zon gaat langzaam onder, en de straten vullen zich met de geur van heerlijk eten. Met zijn tweetjes zoek je een knus restaurantje uit en laat je je verrassen door de lokale keuken. Een van de mooiste ervaringen van een reis is immers het ontdekken van nieuwe smaken en gerechten. En als je dan ook nog aangenaam verrast wordt door de prijs, is het plaatje compleet.

Uit eten gaan in Europa kan een avontuur op zich zijn, en het hoeft zeker niet altijd duur te zijn. Hoe deze prijzen verschillen onderzocht veerbootspecialist Ferrygogo . Voor een gemiddeld driegangendiner voor twee personen in een midrange restaurant betaal je in Europa gemiddeld €56,-. Maar de prijzen variëren sterk per land, waardoor je soms verrassend voordelig uit kunt zijn.

Duurste en goedkoopste landen

Zwitserland staat bekend als het duurste land voor een driegangendiner. Hier betaal je gemiddeld veel meer dan het Europese gemiddelde. Noorwegen volgt niet ver achter. Terwijl je in Noorwegen misschien het meeste betaalt voor een biertje, is Zwitserland de topper als het gaat om de prijzen van een volledige maaltijd. Verder vind je onder de duurste landen Denemarken, Ierland, België, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Finland – eigenlijk bijna heel Noord-West Europa.

Aan de andere kant van het spectrum zijn er landen waar je voor een schappelijke prijs van een uitgebreid diner kunt genieten. Oost-Europa en de Balkan zijn vaak zeer betaalbaar. Noord-Macedonie is het goedkoopst, met een prijs van ruim €24,- voor twee personen.

Voordelige populaire vakantiebestemmingen

Voor populaire vakantiebestemmingen die vriendelijk zijn voor je portemonnee, kom je uit bij landen zoals Portugal, Spanje en Griekenland. Hier geniet je van een driegangendiner voor twee personen voor respectievelijk €40,- en €50,-. Dat betekent dat je in Portugal slechts €20,- per persoon betaalt voor een heerlijke avondmaaltijd. Spanje en Griekenland zijn met €25,- per persoon ook prima betaalbaar en bieden vaak een voortreffelijke keuken.

Beeld: Ferrygogo, Freepik/kstudio

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT