Tech

Tech

In de tijdmachine: lig ik nu met mijn vrouw in bed, of met een kopie van haar?

Zet je alle hedendaagse ontwikkelingen op een rijtje, ziet vreemdgaan er in 2050 zo uit.

Interview met 2050-man:

Waarom twijfelt u of uw vrouw vreemdgaat?
Tja, ze slaapt wel bij mij, maar ik weet niet zeker of ze het wel is.

Die snap ik niet.
Ik bedoel, het is tegenwoordig zo makkelijk een kopie van een lichaam te maken en er zelf tussenuit te sneaken.

Een kopie van je lichaam, wij zijn van 2022, hoe werkt dat dan?
In 2022 stond die ontwikkeling nog in de kinderschoenen. Ik was toen nog heel jong, maar herinner mij dat destijds iedereen heel opgewonden was, dat ABBA kon optreden als hologram. Tegenwoordig zijn hologrammen niet meer van echt te onderscheiden.

Is dat dan niet heel verwarrend?
Jazeker. De doden herrijzen weer. Morgen bijvoorbeeld treden the Doors, inclusief Jim Morrison, weer op in de Ziggodome. Over een week heb ik kaartjes gekocht voor Amy Winehouse. Het eerste concert, in de zojuist geopende, nieuwe Kuip overigens.

Maar dan valt nep toch nog wel van echt te onderscheiden?
Was het maar waar. Je kunt het je niet voorstellen in 2022, maar alle technologische disciplines uit die tijd gingen samen. Robots werden steeds menselijker en uiteindelijk niet meer van echt te onderscheiden. De seksindustrie liep als vanouds voorop. Tegenwoordig zijn er zoveel bedrijfjes, waar je je ideale vrouw kunt bestellen. In alle kwaliteitssoorten. De laatste tijd kun je zelfs, vanuit milieuoverwegingen, een deelvrouw nemen.

ABBA-hologrammen gaan er zo uitzien.

Dus u bedoelt dat uw vrouw niet echt is, maar dat u die besteld hebt bij een bedrijf.


Klopt. Denk nu niet, dat ik naast zijn ouderwetse seksdoll lig, met voortdurend geopende mond om mijn behoeften te vervullen. Een betere vrouw als deze kan ik niet wensen. Van tevoren vul je een ellenlange lijst in waaraan je kunt voldoen. Binnen vier weken levert DHL dan je de hologramvrouw van je dromen. Echt ze doet en reageert precies zoals je hoopt dat ze zal reageren. Zoveel doen het op deze manier tegenwoordig zoals ik. Niemand is meer single tegen zijn zin.

Maar hoe kan zij u dan bedriegen?
Misschien is de technologie wel doorgeslagen. Want de kunstmatige intelligentie in deze hologramvrouwen ontwikkelt zich zelfstandig verder. In jullie tijd verving je je mobiele telefoon omdat de batterij te zwak werd. Wij vervangen deze vrouwen, als haar karakter juist te sterk wordt. In elk geval dat ze zo verandert, dat we niet meer bij elkaar passen. Eigenlijk is mijn hologramvrouw daarom aan vervanging toe. Maar om eerlijk te zijn, ik ben verknocht aan haar zoals ze is. Ik vind haar op de manier zoals ze zich door ontwikkelt juist geweldig. Helaas merk ik dat mijn gevoelens steeds minder wederkerig zijn.

Bedoelt u dat ze uitgekeken raakt op u?
Dat vermoeden heb ik inderdaad. Ik heb sterk het gevoel dat ze naar een kopieerzaak is gegaan?

Kopieerzaak? Zoals wij een paar jaar geleden deden om kopietjes te maken van onze A4-tjes?
Inderdaad, maar tegenwoordig kun je ook je hologrammaatje laten kopiëren. De kwaliteit gaat elke keer iets achteruit, dat wel, maar één kopietje is nauwelijks van het origineel te onderscheiden. Ik vermoed dat mijn hologramvrouw zelf het initiatief heef genomen, een extra versie van haarzelf heeft gemaakt en zelf de biezen heeft genomen.

Dus uw fakevrouw bedriegt u met een fakevrouw?
Inderdaad. Pfff, leven in 2022 moet zo heerlijk eenvoudig zijn geweest.

Falder.nl is de grootste site van Nederland voor mannen van 50-plus.
Vind je onze berichten leuk en wil je niets missen? Volg ons dan en like onze Facebookpagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT