Travel

en dan nog even dit

Dit moet je maar niet doen in het verkeer in het buitenland

De auto is volgepakt en we kunnen op weg. In Europa hebben ze heel andere verkeersregels dan bij ons thuis. Doe er je voordeel mee!

Maak je in Groot-Brittannië de vergissing om voetgangers of fietsers nat te rijden door door een plas te rijden, dan riskeer je een boete van 100 tot 5.000 pond, plus drie strafpunten op het rijbewijs. So don’t fuck up!

In Spanje kan het je duur komen te staan als je met je teenslippers achter het stuur stapt of een arm – of been of ander lichaamsdeel – uit het raam laat bungelen. Minstens zo bizar is het verbod om iets te dragen dat je oren bedekt. Maakt niet uit of dat een hoed is of een koptelefoon.

In Duitsland mag je op veel plekken plankgas over de Autobahn, maar als je zonder brandstof langs de snelweg komt te staan, staat je een hoge boete en soms zelfs een rijverbod te wachten.

In Denemarken ben je verplicht om, voordat je wegrijdt, de onderkant van je auto te controleren ‘om te kijken of er geen kinderen onder liggen te slapen’. Geintje? Nee dus.

Begeef je je op de ringweg rond Parijs, de Boulevard Périphérique – wat sowieso van moed getuigt – dan is het goed om te weten dat invoegend verkeer hier voorrang heeft op het verkeer dat op de hoofdrijbaan rijdt. Elke Fransoos weet dat en aarzelt geen moment om zijn voorrang te pakken. Veel toeristen weten dat niet, waardoor ze op het laatste moment vol op hun rem moeten gaan staan. Zeker auto’s met caravans en aanhangwagentjes kunnen daardoor rare schuivers maken. Tip: hou hier maar zoveel mogelijk de tweede rijstrook van rechts aan en schuif pas weer een baantje op als je zelf de ringweg verlaat.

Prettige vakantie en goede reis!

Bron: Franska.nl en AD.nl

Foto: Image by Freepik 

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT