Travel

Travel

OPLOSSING SCHIPHOL DRUKTE: NEEM EEN OPBLAASOMA MEE

Schiphol
Neem je moeder mee naar Schiphol en je staat binnen een half uur aan de gate

Uw VERWONDERMAN was vorige week een van de 1000-en onnozele Schiphol-passagiers die dachten lekker snel op het vliegtuig te stappen.

Dat lukte ook. Binnen een half uur stonden we aan de gate voor de vlucht naar Nice. NIETS gezien van de lange rijen vol wanhopige passagiers. Hoe kan dat? Welnu. We reisden als begeleiders mee met mijn stokoude schoonmoeder. Schiphol Assistance zorgde voor een aardige functionaris met een rolstoel voor moeder, en wij liepen er als begeleiders achteraan. Via geheime liftjes en deuren belandden we binnen 5 minuten bij de security, aldaar kregen rolstoel, schoonmoeder en wij begeleiders dikke voorrang en in no time zaten we bij de gate aan de koffie met gebak. In het vliegtuig had ik een hele rij voor mezelf. Hoe zo druk?, dacht Uw VERWONDERMAN nog. Het valt wel mee. Pas op het strand bij Saint-Tropez lazen we op de Telegraaf-site hoe erg het was geweest voor de andere reizigers. Lange rijen buiten en binnen, tot vier uur wachten, vechtpartijtjes, suicidale neigigen en zo je vlucht missen. Het leek de Val van Saigon wel.

Voortaan een opblaas-oma meenemen?

Schiphol

Les 1 die Uw VERWONDERMAN trok: neem voortaan altijd je oude moeder of een andersoortige minder valide mee naar Schiphol en bel tijdig Assistance.**

Een stuk goedkoper dan een Priviumkaart. Dat is de wonderkaart waarmee je Priority bij de security check belandt en vervolgens met een irisscan vliegensvlug de grens passeert. De Privium Lounges op Schiphol hebben lekkere stoelen en gratis hapjes. Maar voor een Priviumkaart betaal je snel 260 euro per jaar, dat tikt aan voor een 4 personen.

** Maar je ouwe moeder of anderszins is niet altijd beschikbaar voor een vlucht. Bovendien, als het lukt, zit je de hele vakantie met haar opgescheept. Na een avondje brainstormen aan de bar, kwamen we op twee creatieve oplossingen. (1) Neem een opblaasoma mee naar Schiphol en zet haar in een rolstoel. (2) Koop een opblaasbare rollator en verkleed jezelf als oude oma.

Volgens Falder’s VERWONDERMAN is het de moeite van het proberen waard.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT