Lifestyle

Lifestyle

2020-2030: wat ga jij de komende 10 jaar doen?

Het decennium van de 10-en is weer voorbij. 10 gloednieuwe jaren staan voor de deur. Falder weet 10 dingen die je als 50-er moet doen in het volgende decennium. Of niet natuurlijk…

Het decennium van de 10-en is bijna voorbij. God, wat kwam er allemaal langs? Gele hesjes, klimaatverandering, terreuraanslagen, Greta Thunberg, de Brexit, de ramp met de MH17, de Mayakalender 2012 (en de wereld draaide gewoon door), minder Marokkanen, vluchtelingencrisis, WK vrouwenvoetbal, de boeren en de Catalaanse vrijheidsstrijd. Onze Freek, Claudia, Dolf en nog een paar komieken zullen vast en zeker in de komende oudejaarsconferences teruggrijpen op alle wereldschokkende feitjes.

Brexit, Thunberg, MH17, Mayakalender: wat kwam er niet voorbij in 2010-2020? Wat doe jij de komende 10 jaar?

Maar wij als Falder kijken ook graag even vooruit. Tien nieuwe jaren. Hoe gaan we die invullen? Als je tegen de 50 jaar loopt, sta je vanzelfsprekend even stil bij het leven an sich. Wat wil je nog en wat zeker niet meer? Kappen met die saaie baan? Tja, kan altijd nog. Sporten? Tuurlijk, gewoon doen. Gezond eten? De volgende open deur… Nee, we hebben het over levens veranderende ingrepen.

Oboema en Jose hebben ook goede voornemens...

Hieronder onze Top10 voor 2020-2030:

  1. Koop of lease een elektrische auto

De zeespiegel stijgt en voor je het weet sta je tot je enkels in het water. Tuurlijk, elektrische auto’s zijn ook niet even duurzaam, maar toch altijd beter dan al dat gas en olie opknallen.

2. Reis vaker alleen

Nee, we gaan niet aansturen op echtscheidingen, maar geloof ons: alleen reizen doet je goed. Je ontmoet niet alleen jezelf (oké, beetje EO-opmerking), maar ook veel anderen. Als je met zijn 2-en reist, focus je alleen op je eigen partner.

3. Verkoop je huis

Koop een tiny house in een natuurgebied en wees tevreden met minder spullen. Weg met de ballast, leef licht.

4. Schrijf een boek

Al is het maar voor jezelf. Schrijf over je leven tot nu toe. Prachtige methode om greep te krijgen op je eigen historie. En wat je nog zou willen. Wat ontbreekt er in jouw leven?

5. Overwin je angsten en doe minimaal 1 ding waar je altijd tegen opkeek

Parachutespringen, leer gamen, zwem de Noordzee over, bungeejumpen, zwem met haaien, de Elfstedentocht schaatsen in Oostenrijk, doe mee aan de Unox Nieuwjaarsduik…

6. Protesteer tegen iets of iemand

Protesteren is weer helemaal hip & happening. Vroeger was dat heel normaal (Weg met de Kruisraket, Veronica moet Blijven), anno 2020 is het bijna een must.

7. Spreek een onbekende aan en maak elk jaar minimaal 1 nieuwe kennis/vriend

Nooit te oud om nieuwe vrienden te maken. Het verrijkt je leven en je voorkomt eenzaamheid, Netflix-verslaving en afstomping.

8. Doe iets nieuws op het gebied van sport, vrijetijdsbesteding

Leer tennissen of schaken, ga fotograferen. Boksen of wielrennen. Doe een cursus wiskunde, omdat je vroeger een l*l van een wiskundeleraar had en die je nu eindelijk gaat verslaan.

9. Stem 1x niet

Sla een keer de verkiezingen over. Geen stress, laat dingen gewoon eens gebeuren.

10. Doe niks tegen je zin

Vergeet alles hierboven en trek je eigen plan. Veel mensen verdoen hun kostbare tijd met vervelende verjaardagen, verplichtingen, mensen. Doe het niet. Genoeg is genoeg. Jij bepaalt de komende 10 jaar wat er gebeurt.

Foto’s: Unsplash

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT