Nieuws

Nieuws

‘Als ik Willem-Alexander was, zou ik huilend aan de keukentafel zitten en tegen Amalia zeggen: ‘Vlucht nu het nog kan’

Amalia
‘Been there, done that’. We hebben inderdaad al veel meegemaakt maar sommige dingen blijven uniek. Elke week verwondert de 'Falder midlifecrisis -manager' zich namens ons. Deze keer over: Amalia, seks voor één Mars en 2G.

Stel dat ik mijn dochter zou dwingen om mijn kruidenierszaak in een klein dorp over te nemen, als ik stop. Met het argument dat ik ooit in hetzelfde schuitje zat, toen mijn vader dat ook van mij vroeg. Nadat die op zijn beurt dat ook ooit had gedaan voor zijn vader. Stel dat mijn dochter bij voorbaat wist, dat als ze mijn kruidenierszaak zou overnemen, ze altijd in gareel moest lopen, ze zich nooit een uitspatting mocht veroorloven omdat dit klandizie zou kosten. Stel dat mijn dochter al op haar veertiende zou zeggen dat ze zich verzoend had met haar toekomstig leven en dat ze haar leven wilde geven voor mijn kruidenierszaak? Dit klinkt toch als praktijken, waar een bepaald gezinshoofd in Ruinerwold jaloers op zou worden. Terecht dat ik de Kinderbescherming op mijn dak zou krijgen, vanwege het hersenspoelen van mijn kinderen. Toch lezen we allemaal in haar boek dat prinses Amalia dit gewoon overkomt en niemand die ingrijpt.

Gewoon eerst vragen aan de dame of ze toevallig aan het Sonja BakKeren was

Ondertussen onthulde Britt Dekker dat een cameraman een Expeditie-Robinson deelnemer met een Marsreep verleidde tot seks. Zo zie je maar dat honger heel wat met een mens kan doen. Had ik het vroeger toch anders moeten aanpakken: gewoon eerst vragen aan de dame of ze toevallig aan het Sonja BakKeren was en de rest had voor mij geschiedenis geweest. Of had ik dan toch misbruik van de situatie gemaakt. Dat is in elk geval niet zo erg, als het echt waar is, dat Spoedtest.nl valse QR-codes uitgaf. Alsof Jacobse &Van Es daar de touwtjes in handen hebben: ‘Wij een meier, u een stuk vrijer.’

Fake heupblessure

Ook Shell heeft het gevoel dat het hier aan vrijheid schort en neemt de benen naar de andere kant van de Noordzee. Is er dan niets meer heilig in ons land? Wie gaat nu nog een leuke spaaractie organiseren? Het milieu werd er geen millimeter schoner van, maar wat spaarden we hard mee met collecties schelpen, ruimtevaart- en voetbalmunten, F1-autootjes en natuurlijk de handdoeken. Dat wordt in Engeland ‘A towel a day, keeps the doctor away’. Die had Louis van Gaal ook even nodig. Nee, niet die handdoek, maar de dokter na zijn heupbreuk. Daar waar een beetje profvoetballer altijd weer opstaat, na kermend ter aarde te storen, lukte dat onze Louis niet. Of, we leven immers in een tijd van allerlei samenzweringstheorieën, zou het helemaal niet waar zijn van die heup? De Generaal had in zijn tijd aan een barse scheldkanonnade genoeg om het nationale Elftal weer aan het draaien te krijgen. Zou Van Gaal door hebben dat je tegenwoordig méér moet doen om de verwende hoofdjes van de huidige generatie voetbalprofs aan het denken te zetten en zijn gebroken heup faken om zo de teamspirit te bevorderen?

Tijdens de Sonja Barend-show werd onthuld dat de vrouw een heel lekker plekje had, die we ‘G’ noemen

Hoe dan ook, het zijn ingewikkelde tijden. In onze tijd sloegen we stijl achterover, toen tijdens de Sonja Barend-show werd onthuld dat de vrouw een heel lekker plekje had, die we ‘G’ noemen. Nu worden we elke avond om de oren geslagen in talkshows met 1-, 2- of 3G. We worden er wel opgewonden van, maar niemand meer die dit lekker vindt. Als ik Willem Alexander was, zou ik huilend tegenover Amalia aan de keukentafel zitten en zeggen: ‘Dit land gaat nu zo hard achteruit, hier wil niemand over regeren. Ik offer mij nog wel op. Maar jij? Vlucht. Vlúcht meisje nu het nog kan.’

Falder.nl is de grootste site van Nederland voor mannen van 50-plus.
Vind je onze berichten leuk en wil je niets missen? Volg ons dan en like onze Facebookpagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT