Nieuws

Nieuws

Bier zal duurder worden, waarschuwt Heineken

Ook het welverdiende biertje op de vrijdagmiddag ontkomt ook niet aan de inflatie.

Net zoals Ahold, het moederbedrijf van onder andere Albert Heijn, onlangs waarschuwde dat boodschappen zeer waarschijnlijk nog duurder worden, ligt dit volgens Heineken ook in lijn der verwachtingen wat betreft bier. Niet echt nieuws om op te proosten dus…

De bierbrouwer houdt rekening met de hogere prijzen van grondstoffen, vervoer en energie, en zal dat aan klanten gaan doorberekenen. Dat zul je dus merken in de supermarkt, en mogelijk ook in de horeca.

Alles wordt duurder

De prijzen voor grondstoffen en energie zijn al langer hoog, maar tot nu toe kon het bedrijf dit afdekken door middel van langer lopende contracten. Maar het graan blijft duur, en de inflatie doet pijn, en dat zal zorgen voor hogere prijzen voor afnemers.

Coronaklappen

Na de klap van corona zijn er wereldwijd natuurlijk grote problemen ontstaan door de lockdowns. Toch was er in het vorige jaar (2021) al op sommige markten herstel te zien ten opzichte van het eerste coronajaar 2020. Qua volume werd er 4,6 procent meer bier verkocht dan in het vorige jaar, en ook was te zien dat klanten eerder kozen voor wat duurdere biertjes. Er waren nog wel problemen voor het Aziatische dochtermerk van Heineken (Tiger), maar de verwachting is dat de Aziatische markt sneller terug zal veren dan de Europese.

Minder alcohol, toch gezellig

Ook in de 0.0-hoek groeide de vraag. Heineken verkocht maar liefst 10 procent meer alcoholvrij bier. Het bedrijf zette verder flink in op hard seltzer (ieder z’n smaak, maar mij niet gezien). Groei was er ook voor hun cidermarkt, al was er een flinke klap te verduren op de Engelse markt vanwege de lang gesloten pubs.

Huilen aan de toog

Al met al maakte het bedrijf vorig 3,3 miljard euro winst. Maar het feit dat de kosten dit jaar hoger uit zullen pakken, gaat elke bierdrinker dus voelen in de portemonnee. Misschien toch maar proosten, maar dan om samen het verdriet te verdrinken…

Bron: RTL Nieuws

Dit artikel verscheen eerder op FavorFlav.

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT