Nieuws

Nieuws

Burgerl’l van vroeger is nu babyboomerl’l

50-Plussers met belegen opvattingen krijgen nu de term ‘OK Boomer’ naar het hoofd geslingerd. Door jongeren. Terecht?

Ach, er is altijd heel wat irritatie geweest tussen de generaties. Al in 1941 waren Amerikaanse soldaten pissig op de oudjes die thuisbleven in de oorlog, maar die wel een mening hadden hoe die jonkies moesten vechten. Werden wij in onze eigen jonge jaren ook niet uitgemaakt voor ‘werkschuw langharig tuig’? Waarop we wel wisten wie de afzenders waren: ‘burgerlullen’. In deze tijd lijkt het alsof millennials het bloed van ons vijftigplussers wel kunnen drinken. De term ‘OK Boomer’ is op dit ogenblik viraal gegaan. Die term wordt gehanteerd door millennials (geboren 1984-2000) die zich publiekelijk ergeren aan ouderen die willen dat er niets veranderd. ‘OK Boomer’ staat voor ouderen die belegen opvattingen hebben.

Niet uit de lucht vallen

Laten we eerlijk zijn. Die term komt niet uit de lucht vallen. Het heeft alles te maken met een wereld die zich steeds sneller  lijkt te vernieuwen en waar iedereen vervolgens een mening over heeft. Ouderen hebben hierin de rol dat ze willen houden wat ze gewend zijn. Jongeren op hun beurt, willen dat het allemaal beter wordt. Vandaag blijkt dat wederom bij een onderzoek over vlees eten. Op de stelling dat ‘vlees eten niet meer van deze tijd is’, is de helft ermee eens. Maar die helft blijken vooral jongeren, terwijl ouderen aangeven in hun biefstukje te willen blijven prikken.

Jiskefet Huize St Hubertus

Hoe lossen we dit op? Heel simpel. Niet. Generatieverschillen blijven er altijd. Beiden hebben gelijk: ouderen hebben hun keuzes gemaakt en weten wat goed is. Willen dat houden. Voor jongeren loont het juist de moeite om dingen te veranderen. Die hebben nog namelijk nog een leven voor zich. En op de langere termijn is er natuurlijk helemaal niets mis aan die veranderdrift. Toen wij boomers zelf jong waren gingen we ook de barricades op tegen de burgerlijke vertrutting. Dat was hard nodig en de wereld is daar toch een stuk beter op geworden.

Gepeperde mening

Conclusie: als wij 50-plussers nu eerst nog eens diep ademhalen voordat we onze gepeperde mening geven op veranderingen (want die zijn op de lange baan echt niet altijd slecht) en als jullie millennials nou eens niet zo fel reageren op een oudere die het liefst alles bij het oude wil houden, dan komt het op de lange termijn best allemaal goed. Toch?

En die millennials van nu worden eens de oude lullen van straks.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT