Nieuws

Nieuws

Deze zomer voelt als één grote afscheidsorgie

Deze zomer zijn we aan het feesten, vrijen, zuipen en genieten we van de zon. Zitten we midden in een grote orgie voordat de rampen straks over ons heen komen?

Herkenbaar? Toen Vakantieman nog jong was, en een of liefst meerdere liefdes het grote doel van een zomer was, smolt de Grote Vlam de nacht voor het afscheid altijd als was in zijn handen. De amoureuze avonturen die nu nog komen bovendrijven in de steeds grijzere hersencellen van Vakantieman, vonden destijds plaats juist op die laatste avond. Dit is ook logisch. Het voelt dan als de laatste keer dat er nog genoten kan worden, voordat daarna de sleur van het dagelijks leven opdoemt.

Vrijen en zuipen

Vakantieman ziet om zich heen volle terrassen, lange rijen van reizigers op Schiphol, reeksen van vakantie vierende vrienden en vriendinnen, hossende menigte op festivals. Oh, wat hebben we een lol met elkaar. We feesten, vrijen, zuipen en genieten van de zon. Tegelijkertijd is er nogal wat aan de hand: kenners voorspellen dat we letterlijk in de kou komen te zitten vanwege gastekort, onze spaargelden maandelijks tien procent minder waard zijn en zelfs een Derde Wereldoorlog dreigt. Er is stikstof, vluchtelingen, droogte, woningnood en een tekort aan personeel. Deze week hoorde Vakantieman toevallig op de radio Hans Wiegel, waarbij Sven Kokkelmans hem vroeg hoe ernstig gesteld het nu is met ons land. Politiek veteraan Wiegel kon zich in zijn tijd niet herinneren dat hij zoveel crisissen tegelijkertijd het hoofd moest bieden.

Zijn we deze zomer Rome die zich verliest in een levensgrote orgie, terwijl de barbaren voor de stadspoorten staan?

Zijn we de upperclass passagiers van de Titanic die nog een amoreuze dans inzetten op de tonen van het strijkorkest, dat blijft spelen totdat het schip ten onder gaat?

Toch optimistisch

Sinds gisteren is Vakantieman gelukkig iets optimistischer gesteld. De mensheid blijkt ook in staat oplossingen te bedenken voor problematiek, waarvan we dachten dat die nooit bestonden.

Wat is namelijk het geval? We lazen dat Albert Heijn het muntjessysteem afschaft van zijn supermarktkarretjes.

Overigens hadden we nog blijer geweest als Albert Heijn had besloten iets minder winstmarge te pakken en zijn prijzen te verlagen.

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT