Nieuws

Nieuws

Falder Snack #13: Koningsdag afgeschaft? Wees blij!

koiningsdag chaos

Vandaag is het Koningsdag. Althans, dat zou het zijn geweest, voordat de wereld verging.

Het zou de warmste Koningsdag ooit worden – niet héél indrukwekkend, we vieren het immers pas sinds 2014 – maar corona gooide roet in het eten. Na Rokjesdag moeten we nu dus ook Koningsdag binnen doorbrengen. Kranten staan vandaag vol met ‘wat kan je allemaal doen op Koningsdag’-lijstjes, en naamsveranderingen zijn al geopperd (Woningsdag, Balkoningsdag). Maar is het wel zo’n ramp als we Koningsdag een keertje overslaan?

Koningsdag in 1971 (toen het nog Koninginnedag was)

Als we Koningsdag overslaan hoef je dit jaar tenminste niet oogrollend te wachten tot je vrouw klaar is met onderhandelen of dat schoteltje met bloemschilderingen (“zoo leuk!”) op de rommelmarkt nou 50 of 60 eurocent waard is.

En dan hoef je vandaag ook niet uit beleefdheid het gehele repertoire van een matig tienerbandje af te luisteren, omdat je per toeval de enige aanwezige toeschouwer bent.

Wim Sonneveld's Stalmeester heeft in ieder geval vrij vandaag

Zonder Koningsdag kunnen we morgenochtend ook lekker naar de supermarkt gaan zonder tot onze middel door de lege bussen oranje haarspray en blikken bier te waden.

Wat we wel zullen missen: de stilte op de ochtend na Koningsdag, wanneer de gehele samenleving het verlies van een miljard hersencellen berouwt. Maar aan de andere kant, stilte hebben we de laatste tijd al genoeg gehad…

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT