Nieuws

Nieuws

FALDER SNACK #38: Herfst is een ROTSEIZOEN voor de 50-plusser

herfst

Het is officieel: de zomer ligt achter ons.

De koude klauwen van de herfst trekken ons bij de voeten weg van de zon.

Het eerste ongdurige blaadje begint stiekem al bruin te worden, en hangt nog slechts met het boomequivalent van een pink aan de tak. En vogels die de zomerdrukte voor willen zijn, vertrokken dagen geleden al naar het zuiden.

De meteorologen (het meest corrupte groep op aarde als je het mij vraagt – ze aanvaarden dikwijls steekpenningen van regenjasverkopers om vals rotweer te voorspellen) leggen de zomer te rusten. Echt zomerweer kunnen we niet meer verwachten. De regen wast de laatste zomermoleculen van het raam. Achter dat raam staat de 50-plusser, rouwend om de zomer.

Het is niet voor iedereen een probleem. Voor de meeste demografische groepen is de herfst heerlijk. Jonge meiden staan in de rij om hun beruchte pompoen-karamel -soya lattes (‘met extra kaneelpoeder graag’) te bestellen tegen prijzen waar woekeraars nog rode wangen van zouden krijgen. Kinderen spelen in dorre bladeren. En vrouwen op leeftijd kunnen altijd nog boswandelen met damesgroepen en zich verdiepen in de ‘herfstkleuren’ van 2020 – ook een enigma voor een man op leeftijd.

In de herfst is er wel genoeg tijd om de tuin winterklaar te maken

Voor de man boven de 50 is de herfst slechts een tussenseizoen. Drie maanden waarin je terugblikt op een hete zomer, en uitkijkt naar een (hopelijk) witte winter. Herfst is de wachtkamer van de tandarts, de periode tussen lunch en avondeten. Herfst is het perineum; het gebied tussen twee dingen die wél een doel hebben.

Het is een seizoen waarin er geen vakanties plaatsvinden. Geen feestdagen, behalve misschien Halloween (maar langs de deuren gaan wordt niet aangemoedigd voor mannen boven de dertien). Langzaam trekt de vakantiekleur weg van onze (laten we eerlijk zijn: voor de meeste van ons kalende) schedel. Waar de bomen bruin worden, als door een wrede, goddelijke grap, treedt bij ons het vampierwit van de winter in.

De herfst is alsof je je favoriete restaurant langzaam ziet afbranden.

O ja, uit onderzoek blijkt dat het libido van vrouwen het allerlaagst is in de herfst.

Het houdt niet op.

Er zijn wel een paar heerlijke herfstnummers

Er is hoop!

Niet getreurd. Als we allemaal een smerige oldtimer rijden, extra vaak op vliegvakantie gaan, én niet zuinig doen met de drijfgasjes in de haarlak, dan hebben we over een goede 20 jaar helemaal geen seizoenen meer. Het hele jaar als één grote vochtige, warme brei. Heel 50-plus Nederland verhuist naar de kust. Een extra zomerstormpje hebben we daar best voor over.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT