Nieuws

Nieuws

Moeten onze kids legaal XTC kunnen kopen? (Wij vinden van wel)

Arjen Lubach pleitte voor legaal gebruik van XTC. Wij zijn het met hem eens. Onze kids zijn beter af. Bovendien zijn wij Plussers doorgaans ook niet de vrolijkste thuis. Een pilletje zo nu en dan zou wonderen doen. Wat vind jij?

Arjen Lubach pleitte op humoristische wijze voor legalisering van XTC. Zijn argumenten: nu stopt de politie ontiegelijk veel tijd en geld in opsporingswerkzaamheden. Dit lijkt dweilen met de kraan open,  want de onderwereld floreert. Nederland is exportland nummer één, met een omzet van zo’n 19 miljard euro. Met name in Brabant worden er wekelijks drugslabs ontdekt en is er veel overlast van illegale dumpingen, tot in woonwijken aan toe. Bovendien bungelt XTC op de lijst van verslavende stoffen ergens onderaan. Lees: alcohol staat op nummer drie en sigaretten op plaats vier. Natuurlijk zorgt XTC ook zo nu en dan voor problemen maar tel je die bij elkaar op, dan zijn die veel minder groot in vergelijking met juist alcohol en sigaretten. Die dus wel legaal zijn.

Check hier waarom Arjen Lubach vóór vrije verstrekking is van XTC

Daarom zijn wij voor legale verkoop van XTC. Niet zomaar in de schappen van de Hema of zoiets. Maar op dezelfde manier als dat je nu drank of sigaretten koopt. Dus je moet boven een bepaalde leeftijd zijn, je moet worden gewaarschuwd tegen de gevaren en het mag best een prijskaartje hebben. Groot voordeel is dat de huidige generatie jongeren, van wie velen met enige regelmaat toch al een pilletje slikken, tenminste zeker een veilig product koopt. Bovendien, het zou de drempel voor ons Plussers ook lager maken. Moeten wij ouderen dan ook aan de XTC? Pleiten wij daarvoor? Nee hoor, niets moet. Maar XTC maakt wel vrolijk. En wij zien veel teveel oude krengen rond lopen op deze wereld. Tel uit je winst.

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT