Nieuws

Nieuws

Onverwachte gevolgen van oorlog met Noord-Korea

Voorkomen is beter dan blussen. Stel dat er echter toch oorlog uitbreekt op het Koreaanse schiereiland… Vijf onverwachte gevolgen waar je niet eerder bij hebt stilgestaan.

Nooit meer Gangnam style
Deze best bekeken clip ooit op You Tube (meer dan 1 miljard views), gezongen door de Zuid-Koreaanse rapper Psy, parodieert de  leefwijze van de rijke Zuid-Koreanen in Gagnam-gu een chique wijk van Seoel. De hoofdstad ligt echter op slecht een uur van de grens met de noorderburen. We mogen gerust aannemen dat deze wijk er door de oorlog anders gaat uitzien dan voorheen. Als Gangnam-gu sowieso nog blijft bestaan.

Geen Olympische winterspelen
Begin 2018 zal Sven Kramer zijn volgende Olympische plak ophalen in Pyeongchang, Zuid-Korea. Maar Sven zal daar nooit zijn winnende rondjes draaien, en dat is zeker geen absurde voorspelling, mocht grote leider Kim Jong-un het op zijn heupen krijgen…

Voorlopig geen nieuwe modellen Kia en Hyundai
De Hyundai Motor Company, waaronder automerken Hyundai en Kia, en vierde autobouwer van de wereld, heeft een groot productieprobleem mocht Noord-Korea haar benedenbuur binnenvallen. Deze autofabrikant heeft haar hoofdkwartier in Seoel. In Ulsan, ook Zuid-Korea, staat de grootste autofabriek van het concern. Jaarlijks lopen daar zo’n anderhalf miljoen auto’s van de band.

De iPhone heeft een concurrent minder
ja, ook de Samsung mobieltjes komen uit Zuid-Korea. De Samsung-groep behoort tot een van de grootste electronicabedrijven van de wereld. Hoe zal het hen vergaan? We vrezen het ergste.

Terugkeer van M.A.S.H.
Het enige lichtpuntje in deze lijst. Wellicht de beste Tv-serie ooit, M.A.S.H handelt over de avonturen van de bemanning van een mobiel vledhospitaal tijdens de Koreaanse Oorlog in de jaren 50. De tragiek en ellende van alledag wordt verdrongen door humor. De afkorting M.A.S.H. staat officieel voor Mobile Army Surgical Hospital. We schrijven 1 januari 2025. NetFlix lanceert een remake van M.A.S.H. Met natuurlijk Radar, Hotlips Majoor Frank Burns, Father Francis, Hotlips, in hun veldhospitaal tijdens de tweede grote Koreaanse oorlog. Inclusief de onvergetelijke openingssong: ‘If suicide is painless’ van Johnny Mandel and Mike Altman.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT