Nieuws

Nieuws

Primeur! Gelekt! De kerstcadeautjes van de komende kabinetsleden

In deze periode bestellen bedrijven hun kerstpakketten. Via welingelichte kringen rondom de Tweede Kamer weet Falder wat het kerstpakket wordt van de komende kabinetsleden.

Tsja, welingelichte bronnen in Den Haag achten de kans groot dat de formatie nog wel tot na Kerstmis voortduurt. Dus laten de politici hun assistenten nu al nadenken over de aanstaande kerstpakketten. Het is Falder gelukt om een aantal van deze cadeautjes te achterhalen.

Tefalpan
Namens Mark Rutte: een Tefalpan: hetzelfde exemplaar als dat Rutte al jaren in de keuken heeft staan.  Niets koekt immers bij hem aan. Hij adviseert de andere politici om de formatietafel zo hun kiezers graag hetzelfde voor te koken.

Veilinghamer
Namens Alexander Pechtold: een veilinghamer: Als oud-veilingmeester hanteert hij deze graag om straks de verschillende ministeries bij opbod te verdelen onder de politieke partijen.

Melkemmer
Namens Mark Rutte: (of eigenlijk namens fractieleider Halbe Zijlstra): een melkemmer. Om de eigen fractieleden uit te melken. Want dat kwamen we te weten via mislukt VVD-kamerlid Ybeltje Berckmoes: Zijlstra beschouwt de fractieleden als stemvee.

Tegeltje
Namens Gert Jan Segers: Een tegeltjeswijsheid: ‘hoe meer zieltjes, hoe meer vreugd’. Ooit was Segers namelijk zendeling in Caïro. Daar leerde hij hoe hij zieltjes moest winnen. Kennis die hem nu zeer goed van pas komt, als het spannend wordt tijdens deze formatiebespreking.

Rechterhandschoen, rechtersok
Namens Sybrand Buma: een rechtersok en een rechterhandschoen: om de politici op te warmen daar waar hij steeds meer naartoe opschuift: naar rechts, inderdaad.

Doosje krenten
Wederom namens Gert Jan Segers: een doosje krenten. Want hij beseft dat hij als afgezant van de kleinste partij de meeste moeite heeft om de krenten uit deze formatiepap te halen.

Zaklantaarn
Dat laat Sybrand Buma niet op zich zitten, ook hij geeft nog een cadeautje: een zaklantaarn. Om te schijnen. Zodat de andere leden van de formatie weten: met hem valt intern afspraken te maken, maar naar buiten toe. speelt hij de schijnheilige.

Onuitgepakte cadeautjes
Namens allemaal: cadeautjes, nu nog onuitgepakt, maar die ze straks dolgraag aan het volk willen uitdelen.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT