Sport

Sport

FALDER SNACK #26: Wanneer ben je te oud voor voetbal?

voetbal

Wanneer ben je een oude man?

Is het wanneer je grijze haren in je baard vindt, kaal wordt, of als je pisklachten krijgt door die bitch van een prostaat?

In het professionele voetbal ben je al oud als je de baard in de keel krijgt. Jongens debuteren op hun 17e in de absolute top en zijn met 30 al oude, wijze, bittere pensionado’s. Hoewel, sommige ‘oudjes’ weigeren op te geven. Bewijsstuk A: Zlatan Ibrahimovic, 38 jaar oud (86 in voetbaljaren, 150 in hondenjaren), is bezig AC Milan eigenhandig naar de top te schoppen. Tot dusver scoorde hij 7 keer en maakte hij 4 assists. Niet slecht voor iemand die eruitziet als een menselijk-geworden contactverbod en steevast over zichzelf in de derde persoon praat. Zonder voetbaltalent zou Zlatan illegaal-gefermenteerde vis verkopen in de donkere steegjes van Malmö.

De meest recente wedstrijd van AC Milan

Arjen Robben (36), die op zijn 25e al de meest breekbare man in het voetbal was, traint voor een comeback in het betaalde voetbal. Na een jaar aan de zijlijn keert de voetballer terug bij zijn debuutclub FC Groningen – hij miste het geblesseerd zijn té veel. De mond van bondscoach Koeman begon al te wateren, maar het is nog niet duidelijk of de aanvaller ook bij het Nederlands elftal terugkeert.

De terugkeer van Robben is nú al lucratief

Keepers hebben een iets langere houdbaarheidsdatum, Gianluigi Buffon (42) bewaakt immers nog steeds het doel van de Italiaanse koploper Juventus. Maar profs breken zelden de 50. Nee, dát is coach leeftijd. Oud-profs met coachtalent mogen regelmatig terugkomen als coach bij hun voormalige clubs. Degenen zonder coachtalent hoeven ook niet te treuren, zij kunnen altijd een noodlijdend nationaal team in het Midden-Oosten coachen, of anders een obscure Turkse/Russische/Chinese club.

Er is echter nog hoop voor de 50-plusser met een voetbaldroom. Kazuyoshi Miura is spits van het Japanse Yokohama FC. Hij is 52 jaar oud. Het record voor oudste profvoetballer ooit heeft hij al twee jaar te pakken. Afgelopen januari tekende hij doodleuk een nieuw contract.

De 50-plusser scoort nog even een doelpunt

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT