Sport

Sport

Hardlopen op 225 gram

We zijn van het hardlopen. Al vele jaren. En de zoektocht naar de ultieme sportschoen houdt nooit op.

Hardlopen is voor ons overigens geen sport meer, maar meer ontspanning. Na je 60e tellen de rondetijden gewoon minder, we hoeven geen marathon meer te winnen of deze binnen 3,5 uur te lopen.

Nee, hardlopen is voor ons yoga geworden, een Zen-moment waarin we de stress en drukte van de 24-uurs maatschappij even soepeltjes van ons lijf kunnen schudden.

We zweren na zoveel jaren het asfalt te hebben belopen inmiddels bij bepaalde merken sportschoen zoals Asics en Adidas. Maar open minded als we zijn laten we ons graag verrassen.

Decathlon bijvoorbeeld heeft nu de eerste hardloopschoen die is gemaakt met een carbonplaat: de Kiprun KD900X. Dankzij deze plaat en het zogenoemde Arkema Pebax schuim is de schoen volgens het Franse sportmerk ‘20% dynamischer en biedt hij 75% meer energieteruggave dan een standaard hardloopschoen zonder carbon.’

Koolstofvezel heeft een zogenoemde hoge stijfheid, een laag gewicht en is super sterk. Dit zorgt voor extra steun aan het schuim dat verwerkt is in de schoenen. De combinatie van het carbon met het lichtgewicht schuim zorgt bovendien voor energiebesparing.

De carbonplaat geeft in combinatie met het dempingsmateriaal namelijk veel energie terug. Nog een voordeel: de schoen gaat erg lang mee: waar de meeste carbon schoenen slechts een paar honderd kilometer meegaan, is dit volgens Decathlon bij de Kiprun minimaal 1000 kilometer.

De belangrijkste eigenschap is voor ons toch het gewicht: de schoen weegt nog maar 225 gram!

En dat voelen we bij onze testloopjes des te meer. De gebogen vorm van het schuim zorgt daarbij voor een soepele afwikkeling en de demping is perfect. We lijken te zweven. Hardlopen wordt op deze manier nog meer Zen en het plezier kan niet groter zijn. Voor iedereen die nog nooit heeft hardgelopen en dit nu eindelijk overweegt, is dit wellicht de ideale schoen om te starten.

De KD900X is verkrijgbaar voor €149,99. Zowel de herenschoen als de damesschoen is wit van kleur. Voor heren is de schoen verkrijgbaar in maat 40 tot 47. Kijk voor meer info op: decathlon.nl

Foto’s: Decathlon

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT