Sport

Sport

NL nog geen WK, maar Kees stapt al op

Nederland is nog geen wereldkampioen voetbal, maar Kees Jansma stopt ermee. Een groot sportcommentator houdt het voor gezien. Kan dat eigenlijk wel? Mag dat eigenlijk wel?

Iniesta

Jansma is sinds 2014 sportpresentator bij Fox Sports, waar hij onder meer de praatprogramma’s De Tafel van Kees en Natafelen met Kees presenteert. Hij werkte jarenlang bij Studio Sport maar stapte in 1997 over naar Canal+ (voorloper van Sport1), waar hij destijds ook hoofd Sport was. Jansma was van 2004 tot en met 2014 perschef van het Nederlands voetbalelftal. Op 13 juli 2014, na de derde plaats van Oranje op het WK in Brazilië, trad Jansma terug als perschef.

Jansma is zijn hele werkend leven verbonden met voetbal en vooral met het Nederlands elftal. ‘We’ waren er een paar keer heel dichtbij. Wereldkampioen voetbal. De laatste grote kans was op het WK in Afrika in 2010. Kees was er toen bij als perschef van Oranje. De finale van het wereldkampioenschap werd gespeeld op 11 juli in Soccer City in Johannesburg, tussen Nederland en Spanje. Na verlenging won Spanje met 0-1 door een doelpunt van Andrés Iniesta; het land werd daarmee voor het eerst in zijn geschiedenis wereldkampioen. Nederland verloor na 1974 en 1978 voor de derde keer in zijn geschiedenis de finale van het wereldkampioenschap voetbal.

Acteerstukje Jansma en Van Gaal

Jansma vindt het genoeg. Hij vindt zichzelf als interviewer te oud voor de jonge spelers. Wat bezielt hem? Hij is ervaren en barst van de voetbalkennis. Een man die talloze malen Michels interviewde bij het EK in 1988. Die Louis van Gaal wist te trotseren. Een man met een status van Amsterdam tot Johannesburg. Kees, je bent nooit te oud om wereldkampioen te worden. Of om een WK te verslaan. Nederland krabbelt nu juist weer op en de belofte is groot. Kees, wij begrijpen deze keuze totaal niet. Een sportverslaggever sterft in het harnas. Kees, je weet wat je te doen staat.

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT