Sport

Sport

Ryan, blaas niet zo hoog van de toren

Ryan Babel Rolex
Volgens Ryan Babel ben je dus een looser als je platzak bent. Ja, wij zijn nog van de generatie die gewoon een sigarenzaak inliep om een profvoetballer te spreken. Vinden we de uitspraken van Ryan daarom ver onder de maat? Gelukkig is er nog Klaas-Jan Huntelaar.

In het dorp waar ik (red.: Hans van der Steeg) opgroeide, woonde Arie van Staveren. Arie is de enige ooit, die vanuit Warmunda, doorgaans spelend in de onderste regionen van het amateurvoetbal, wist door te dringen tot het betaalde voetbal. Hij werd een zeer gewaardeerd voorhoedespeler bij respectievelijk Sparta, FC Twente en MVV. Arie woonde nog lange tijd, ook toen hij al betaald voetbal speelde, bij zijn ouders in een arbeiderswoning. Als jochie wilde je natuurlijk wel een handtekening van hem. Dan belde je even bij hem aan. Vaak deed hij zelf open. Soms als hij er niet was, beloofde zijn ouders dat Arie zijn handtekening wel even langs zou komen brengen. Wat dan ook altijd gebeurde. En dat was heel normaal. Wilde je op een andere manier een profvoetballer ontmoeten, dan liep je gewoon hun sigarenzaak binnen. Want die hadden ze nodig om rond te komen.

Ronaldo

Tegenwoordig verdienen topvoetballers in een week soms net zoveel als iemand in zijn hele leven. Het zijn de nieuwe helden. Logisch ook dat je jezelf afzondert in miljonairs-enclaves, omdat je anders geen leven meer hebt. Zie wat Ronaldo moet doormaken als hij op een terrasje een kopje koffie drinkt.

Geduldig handelt Ronaldo de verzoeken om selfies af, terwijl hij een kopje koffie drinkt op een terras.

Praalzucht

Komt het omdat we van de generatie zijn, dat profvoetballers nog gewoon bij je in de buurt woonden? Voetballers verdienen hun respect op het veld. Niet om wat ze verdienen. Dus dat ze in Lamborghini’s rijden of een kostbare Rolex om de pols hebben, maakt het respect voor hen niet groter. Dus daarom ergeren we ons aan Ryan Babel. Die opzichtig zijn dure Rolex toont in een TikTok-filmpje en uitlegt wat je moet doen om deze te verdienen (Onderzoek magazine Quote: in een jaar tijd 4,7 miljoen euro investeren in vastgoed. Hiermee groeide zijn bezit naar 45 appartementen in de hoofdstad, die hij verhuurt voor minimaal zo’n 1400,- per stuk).

Ryan Babel Rolex

Platzak

En nu in een rapt hij over oud-voetballer Ibrahim Afellay sarcastisch, dat Ibrahim platzak is. Waarschijnlijk om een rekeningetje te vereffen, over zijn commentaar als voetbalanalist bji de NOS.  ‘Oh nu ben je analist, hmmm, zo zo. Hoorde in de wandelgangen je bent broke bro.’

Ryan Babel over Afellay in de bewuste rap.

Arm? Wat ben je dan een looser hè Brian. Door wie verdiende je ook alweer die astronomische bedragen, met middelmatige voetbalprestaties, op het veld. Juist, dankzij de modale Jannen (en Janinen) met de Pet. Die heel gewone levens lijden. Met een gewone spaarrekening. En daarom in gewone autootjes rijden. In heel gewone huizen wonen en heel gewone klokjes dragen.
Geef ons dan gewoon maar Klaas Jan Huntelaar. Hij speelde van de week, zonder poespas, zijn potje voetbal in het zesde elftal van HC’03 uit Drempt tegen het tiende elftal van Concordia Wehl.

Falder.nl is de grootste site van Nederland voor mannen van 50-plus.
Vind je onze berichten leuk en wil je niets missen? Volg ons dan en like onze Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT