Sport

Sport

Stoute voetballers uit het verleden

Wesley Sneijder nam afscheid. Een vlekkeloze carriere, dat mag worden gezegd. Welke voetballers waren niet zo netjes en haalden erg stoute dingen uit? Nieuwe medewerker van Falder, Dirk de Boer, zocht en vond.

Momenteel circuleert er op het internet een filmpje waarin (vermoedelijk) de nieuw aangekochte keeper van Liverpool er een wel heel bijzondere wedstrijdvoorbereiding op na houdt. Ballenvanger Becker heeft het zichtbaar erg gezellig met verschillende naakte dames waarbij drank rijkelijk vloeit en wit poeder van intieme lichaamsdelen wordt gesnoven.

Falder dist nog een aantal stoute voetballers (op) uit de oude doos.

 

  1. Paul Gascoigne

Anno 2018 een zielig hoopje ellende door jarenlange verslavingen. Rond het WK 1990 Engeland’s hoop in bange voetbaldagen. Engeland schopte het mede dankzij publiekslieveling Gazza tot de halve finale van dat toernooi.

Hoe anders is het  6 jaar later wanneer Engeland het EK voetbal organiseert. Voorafgaand aan dat toernooi oefent de Engelse ploeg in Hong Kong en China. De uitslag van de wedstrijd tegen China staat in schril contrast tot de score die het elftal onder aanvoering van Gazza behaalt in de lokale horeca. Foto’s van dronken spelers met gescheurde kleding die liggend in een denkbeeldige tandartsstoel worden overgoten met drank. Bondscoach Terry Venables krabt zich nog steeds achter zijn oren dat hij toestemming heeft gegeven voor dit uitje. De media smullen en spreken er tegelijkertijd schande van. Kan dit stelletje ongeregeld wel presenteren op het EK in eigen land? Met een belangrijke goal in de wedstrijd tegen Schotland bewijst de bad boy het ongelijk van de sceptici. Vooral het juichen na die goal is legendarisch….

Een juichende Gascoigne

  1. Stefan Postma

De tamelijk anonieme doelman van onder andere Utrecht en De Graafschap treedt in 2006 op een bijzondere manier uit de anonimiteit. Kort na een mislukt avontuur in de Premier League duikt er een bijzonder filmpje op van de dan voor ADO keepende Postma. Met zijn Engelse vriendin had Postma een pikant slaapkamerfilmpje opgenomen. Ook in 2006 al weinig opzienbarends, ware het niet dat mevrouw Postma via een hulpstuk de artiesteningang van Postma nam. Iets waar niet alleen in Engeland, maar ook in Nederland om wordt gegniffeld. Over de spreekkoren in de voetbalstadions maar te zwijgen…

Haagse spreekkoren over hun stoute keeper

  1. Diego Maradona

Van alle fratsen die het voormalig Argentijnse wonderkind heeft uitgehaald kan je een bibliotheek volschrijven, maar de meest in het oog springende gebeurtenis vond plaats in 1994. Op het WK in de USA maakte Pluisje een fraai doelpunt tegen Griekenland, maar hoe en tegen wie zijn we vergeten. In ons collectief geheugen staan daarentegen de ogen op schotels van de Argentijn gegrift. Efidrine deed het hem, naar later blijkt. Maradona wordt geschorst en Argentinië verliest in de achtste finale van het Roemenië van die andere Maradona, maar dan die van de Karpaten: Gheorghe Hagi.

Tegenwoordig doet Diego nog steeds gek. Zijn gedrag op de tribune tijdens het WK in Rusland afgelopen zomer leverde alleen al leuker beeldmateriaal op dan de wedstrijden van het Argentijns elftal. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Een hysterisch Maradona, na een fantastische goal, dat wel.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT