Sport

Sport

Voetbal kijken? Nee, dank je, te veel theater!

We zijn niet afgestompt of levensmoe, maar het is een feit: voetbal kijken doen we niet meer. Het is elke keer weer een aanslag op onze zenuwen, hartconditie en stresslevel.

Voetbal. Ooit was dat een spel van kerels zonder geld. Veel lachen, elkaar vriendschappelijk op de schouders slaan en lekker ballen.

Mooie passes geven, oogstrelende doelpunten maken en samen de derde helft met veel bier wegspoelen. Een spel van eer en pure sterkte, stijl en klasse.

Maar voetbal anno 2021 is verworden tot een misselijkmakende theatershow met acteurs die ook nog eens heel slecht acteren. Geldwolven die te beroerd zijn nog een extra inspanning te leveren. We praten nog niet eens over het vertoonde spel, dat is vaak zo belabberd dat je ogen pijn doen, maar over de mentaliteit.

Voetbal gaat uitsluitend nog maar over om zo vies, vuil en lelijk mogelijk te winnen. Spelers vallen bij elk lichamelijk contact – soms bij een onschuldige aai over de bol – al om als dorre bomen op een Siberische vlakte.

Als stervende zwanen storten ze ter aarde en slaan met hun nog wel functionerende arm een paar keer hard op het gras om aan te geven dat ze slechts 10 seconden weg zijn van sterven. In de herhaling blijkt dan dat ze helemaal niet geraakt zijn! Wedstrijden duren 2 keer 45 minuten, dat weet iedereen.

Van die 90 minuten liggen de halfbakken miljonairs minimaal 60 minuten op het veld te schreeuwen, te huilen en te zwaaien om hulp van de arts. 10 minuten gaan op aan buitenspel, bal buiten schieten of relletjes op de tribune (ook zoiets). Blijft over 20 minuten zuivere speeltijd. En die zijn ook nog niet om aan te gluren…

We hebben bewondering – hoewel minachting ook opduikt – voor Oranje-fans die nog afreizen naar Montenegro (of all places!) om daar het stelletje oplichters aan het werk te zien. Nou ja, aan het werk, ze zijn aanwezig.

We kunnen gelukkig nog wegdromen naar vroegere tijden waarin de voetballers nog echte mannen waren en streden voor de eer en het vaderland niet werd beschimpt. We hoeven de namen niet te noemen, want die kennen wij 50plussers maar al te goed…

Foto’s: Shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT