Relaties

Relaties

In 2040 is seks geen taboe meer. Echt niet?

Zullen wij het ooit beleven dat seks geen taboes meer kent. Dankzij onze tijdmachine interviewden wij een 5-Havo klas uit 2040 over hun seksleven.

Wanneer hebben jullie voor het laatst seksuele voorlichting gehad?

Marieke: Uhhh, even denken, gisteren nog. Sinds de brugklas hebben wij elke week vier uur SE, Sexuele Educatie. Dit is een verplicht examenvak. Volgende week hebben we het eerste schoolonderzoek: verleidingskunsten en het voorspel.

Kennen jullie ook praktijklessen?

Henk: Vorige week hadden Marieke en ik een rollenspel. Zij bleef slapen omdat ze de trein had gemist. Samen overnachten we zogenaamd op de slaapbank. Ik was dronken, zij was nuchter. Grote vraag was, wanneer is iets ongewenst. Wij wisten niet van elkaar, hoe wij zouden gaan handelen.
Marieke: Ja, jij begon mij te zoenen, ik was verrast, maar vond dat ook wel lekker en zoende terug. Knap dat je daarna stopte. Dat vond de hele klas die toekeek trouwens ook.
Henk: Natuurlijk, ik had geen contract in huis, waarbij we met wederzijdse toestemming seks zouden hebben. Zonder zo’n formulier zit je zomaar vijf jaar in de bak.

Bespreken jullie ook met elkaar jullie seksactiviteiten?

Henk: Tuurlijk. Dat is het eerste waar we het maandagochtend op het schoolplein over hebben. Uitgebreid en tot in details. En vrijdagmiddag gaat het over onze plannen voor het komend weekend natuurlijk.

Hoe is het strandgedrag?

Marieke: In jullie tijd hadden jullie nog speciale naaktstranden. Nu zit alles gewoon door elkaar: textiel en geen textiel. Ja hoor, wij zonnen topless op het strand. Niemand kijkt op van een paar borsten. Bovendien leveren we voordat we het strand opgaan allemaal onze mobieltjes in bij de Baywatch-brigade. Fotografie is zo uit den boze.
Henk: Waarom zou je ook. Als je opgewonden wilt raken kijk je gewoon porno. Iedereen doet het, daar doen we echt niet moeilijk over.

Hoe zit het met monogamie?

Marieke: Er zijn veel wisselende relaties. De meesten van ons willen zich niet meer zo binden. Dat is zo’n gedoe, je hele leven monogaam. Daarom ook merk je dat steeds meer stellen elkaar vrij laten. Als we trouwen doen we niet meer de belofte dat we elkaar eeuwig trouw blijven. De term ‘vreemd gaan’, bestaat niet, wij noemen dat ‘anders gaan’.

Hebben jullie nog iets te wensen?

Henk: Even denken: ik heb het meeste al wel gedaan: masturbatie, seks, een trio. Ik weet het echt niet.
Marieke: Weet je waar ik wel eens naar verlang. Dit klinkt misschien ouderwets, maar soms zou ik weleens willen dat alles niet zo vrij en bespreekbaar was. Dat ik in het geniep iets moet doen. Dat ik iemands minnares ben of zo. Op straffe dat mijn man het te weten komt en mij de deur zou wijzen. Dat zou pas spannend zijn.

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT