Sex

Sex

Groepsseks? Ook dat zit in de genen

Toen wij jong waren, zongen de Three Degrees over een ‘Dirty Old Man’. Nee, vieze oude mannen willen we zeker nooit worden. Seks blijft echter onderdeel van ons leven. Het zit namelijk in diep in onze genen verweven. Neem groepsseks.

Seks is de reden voor een ongelofelijke hoeveelheid onderzoeken. Fijn toch, want in ons leventje hebben we al meer dan voldoende moeten opboksen tegen normen en waarden, die soms precies het tegenovergestelde voorschrijven dan wat we intuïtief voelen. In een artikel in het medium ‘Wetenschap in Beeld’, wordt bijvoorbeeld haarfijn uitgediept hoe vaak mannen en vrouwen fantasieën hebben over groepsseks.  In een Canadees onderzoek in 2015 bleek dat zo’n 75% van de mannen fantaseren over seks met meerdere vrouwen. Omgekeerd was dat bij vrouwen aanzienlijk minder. Maar het scheelde verrassend weinig.

Oertijd

Het waarom van de mannelijk fantasieën laat zich raden. In de oertijd hadden wij weinig te verliezen. Na de daad liepen wij nagenietend weer richting jachtvelden om daar onbekommerd een mammoet te vangen. Vrouwen daarentegen zaten negen maanden met de gevolgen opgescheept. Dat was bepaald geen pretje in een omgeving, waarbij je zomaar in de klauwen van een sabeltandtijger, wolf of beer kon vallen. De dreigende gevaren van destijds, en de voorzichtigheid die daarna was geboden, hebben langzaam maar zeker onze genen gevormd. Zij zorgen er heden ten dage nog steeds voor dat mannen zich aangetrokken voelen tot het idee van veel sekspartners en vrouwen kritischer en gematigder te zijn in hun benadering van seks.

Daarom is het des te verrassender dat in hetzelfde Canadese onderzoek meer dan de helft van de vrouwen fantaseerde over seks met twee mannen. De drijfveer was echter geheel anders dan juist bij mannen.

Onderzoekers verwijzen daarvoor naar het gedrag in de dierenwereld. Tijdens het paarseizoen zoeken vrouwtjes vaak meerdere mannetjes. Niet om meerdere jongen te krijgen, maar vooral sterkere. Met dank aan het eigen vrouwenlichaam. Sowieso houden in dit lichaam de verschillende soorten zaadcellen een zwemwedstrijd richting eicel, waarbij de sterkste als eerste bij de eicel aantikt. Of die vervolgens wordt toegelaten is maar de vraag. Want de eicel zelf hanteert strenge toegangseisen. Pas de zaadcel die wordt beoordeeld als diegene met de beste genetische eigenschappen, krijgt vrij toegang. De rest wordt met strenge hand naar de uitgang verwezen.

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT