Geen categorie

Geen categorie

IJs- en ijskoud voor hot girls (niet meer voor ouwe knarren)

Jägermeister is tegenwoordig een drankje voor jongeren, maar in de jaren 80 richten de reclamejongens hun pijlen vooral op de oudere doelgroep.

Jägermeister (Duits voor jachtmeester) is een kruidenbitter met 35% alcohol die in Wolfenbüttel, Duitsland wordt gestookt. We hebben ons er allemaal weleens schuldig aan gemaakt, of we het nou lekker vonden of niet.

Het is een typische Duitse Schnaps die als een Blitzkrieg door je lichaam giert en enkel verschroeide organen achterlaat.

Het geheime recept voor Jägermeister dateert uit 1934 en bevat 56 kruiden waarvan er naar verluidt 50 bekend zijn en 6 angstvallig geheim worden gehouden. In 1935 verscheen de drank op de Duitse markt waarna het pas in de jaren 70 ook in andere landen te krijgen was.

Een ijskoude Jagermeister smaakt altijd

In Nederland werd jarenlang reclame gemaakt met de slogan … alleen als ie ijs- en ijskoud is. Reden was dat de smaak anders veel te sterk zou zijn en dan zou het grote publiek massaal afhaken.

Oorspronkelijk was de kruidendrank bedoeld als een geneesmiddel voor alles: een panacee. Een wondermiddel tegen elke kwaal, zoals de kwakzalvers in de Middeleeuwen en ook in het Wilde Westen kruidenbitters verkochten tegen elk ongemak… Had je een hoestje, een Jägermeister. Had je darmklachten, een Jägermeister. In Duitsland staat de likeur overigens nog steeds in menig medicijnkastje.

'Natuurlijk is hij koud. Het is Duits!'

Het drankje had lange tijd een oude mannenimago, omdat de reclamespotjes steeds bejaarde mannen in beeld brachten. Genever had lange tijd hetzelfde probleem: oudere mannen vormden de doelgroep. Maar ja, die worden nu eenmaal ouder en ouder en uiteindelijk gaan ze dood.

Slecht voor de business, dus richten de reclamejongens hun pijlen nu vooral op jongeren in het uitgaansleven waarin het vooral stoer is om zoveel mogelijk shotjes Jägermeister achterover te slaan. En dat zal niet als medicijn bedoeld zijn…

Foto: Shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT