Geen categorie

Geen categorie

‘Alles naar wens in het restaurant? @#$%&!verdenelis, néén!’

restaurant
Falder’s VERWONDERMAN herkent een matig restaurant aan 4 signalen

Falder’s VERWONDERMAN herkent een te mijden restaurant aan 4 signalen:

  • Je moet betalen voor water
  • De wijnglazen zijn te klein
  • Pangasius op de kaart (de allergoedkoopste en waterigste vis die er is)
  • Om de haverklap ‘Alles naar wens?’ horen

Al bij een score van 3 op 4 moet je gelijk opstaan en naar de FEBO lopen. Dan weet je wat je krijgt en de pindasaus valt nooit tegen. Uw VERWONDERMAN dineerde gisteren in Amsterdam bij een serieus restaurant. Toen nog maar net het bestek op tafel was gelegd, kwam er al een nerveus meisje langs dat vroeg: ‘Iessst alles naar wensch?’ We moesten er om lachen. ‘Goeje messen!’, zeiden wij. Gedurende het diner kwam er nog 3 x een  ober of serveerster langs om te vragen: ‘Is alles naar wens?’ Bij het afrekenen vroeg de man achter de kassa @#$%&!verdenelis: ‘We hopen dat alles naar wens is geweest.’

Restaurant met 'Killing hospitality’!

restaurant

Is alles naar wens? Ik heb afgeleerd daar antwoord op te geven.

Dan krijg je reacties als ‘Oh, dat vinden we niet leuk om te horen. Ik ga dat beslist doorgeven aan de keuken, wat  vervelend om te horen.’ Gewoon nooit meer terug komen, totdat het restaurant een nieuwe manager krijgt. Want daar komt het vandaan. De baas of leidinggevende van het restaurant is op cursus geweest en brengt daarna het ‘Is-alles-naar-wens-kanon’ in stelling. “We moeten meer contact houden met de gasten! Het gaat om meer dan het eten!” De gasten worden doodmoe van het ‘alles naar wens-gemitrailleur’ en knikken beleefd ‘ja hoor’. Ze willen geen gedoe over iets wat de keuken (1 x overwerkte kok, 17-jarig hulpje, 1 x ongeïnteresseerde studente PPLE) toch niet beter kan. De gasten hebben allang de conclusie getrokken: ‘we nemen geen toetje, vragen snel de rekening , dan wegwezen, thuis vernietigende review op social media zetten, en nooit meer terugkomen.’ Je moet er niet aan denken dat dezelfde kok nog eens een keer die biefstuk voor je gaat bakken.

 Het restaurant begreep er geen bal van. Niemand klaagde en toch allemaal belabberde reviews. Na lang denken komt hopelijk 1 slimme restaurantmanager tot de conclusie: Als een gast door vier verschillende medewerkers binnen drie kwartier wordt gevraagd of alles naar wens is, blijkt daaruit pure desinteresse.

Als de bediening van elkaar niet eens weet wie wat vraagt, wat heeft het dan voor zin? De bediening is niet oprecht geïnteresseerd is in jouw mening, waarom zou je hem dan geven? Kappen met die vraag, vindt uw VERWONDERMAN. Laat de maitre d’ maar in zijn handgeslagen mousse au chocolat met kletskoppen zakken.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT