Media

Media

Bij talkshowtje aanzitten? Kassa: 2000 euro!

Heel armlastig is de gemiddelde BN-er bepaald niet, maar hij/zij schroomt niet om ook een fiks honorarium te vragen voor de aanwezigheid bij een (talk)show. De kletsende klasse beunt elke avond veel poen bij, rekent de TV-Man uit.

Topverdiener is Marc-Marie Huijbregts. Hij schuift regelmatig als halve side-kick aan bij de late night talkshow van Beau van Erven Dorens en vangt daar naar verluidt 2000 euro voor. Een bedrag dat hij overigens ook al toucheerde als tafelheer bij De Wereld Draait door. Sowieso trok dit praatprogramma met Matthijs van Nieuwkerk altijd gul de publieke beurs  voor de usual suspects, al kreeg niemand zoveel als Marc-Marie. Zo mochten Jort Kelder, Halina Reijn, Arie Boomsma doorgaans 750 euro bijschrijven voor 40 minuten werk.

10.000 euro voor Britt Dekker

Ook Jeroen Pauw betaalde flink. Wijlen Peter R. de Vries kreeg meestal 1500 euro en het gangbare tarief voor reguliere gasten was zo’n 500 euro voor even aanzitten. Het vijfvoudige krijgen BN-ers (niveau Rachel Hazes) die nu meedoen aan het SBS6-programma BN-ers in het Ziekenhuis. Inderdaad, dat is 2500 euro. Maar omdat het voor drie dagdelen is, komt de gemiddelde BN-er daar tegenwoordig zijn bed niet voor uit. Zo vraagt Britt Dekker minstens 10.000 euro voor een dergelijk programma. Overigens gebiedt de eerlijkheid te zeggen, dat deelneemster Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging, haar gage aan een goed doel schonk.

Blijf van mijn Lijf-huis

Dat deed AD-columniste Angela de Jong bovendien ook met haar financiële tegemoetkoming van Talpa, nadat ze in het holst van de kaars-rel naast Johan Derksen had plaats genomen in Vandaag Inside. De bestemming: het blijf van mijn lijf huis. Dat je niks krijgt bestaat ook. Zo betaalt Wie is de Mol niets, maar gebruikelijk is het niet. Een gemiddeld spelletje levert de BN-er tussen de 1000 en 2000 op. Het sleazy Ranking the Stars reserveert voor types als Patricia Paay steevast 750 euro. Expeditie Robinson, wat een ware martelgang is, begint met een startbedrag van 10.000 euro voor kandidaten en als je de eerste test overleeft, krijg je 1000 euro per dag. En slank je ook fraai af.

Mineraalwater

Gelukkig heeft de publieke omroep haar honoraria enigszins genormaliseerd. Kijkcijferkanon De Slimste Mens reserveert 250 euro per kandidaat. Saillant: de strenge éénkoppige jury Maarten van Rossem is natuurlijk een half testbeeld, zo vaak schuift hij aan bij zo’n beetje alle talkshows. Maar hij is de enige van de kletsende klasse die geen geld vraagt. Maarten: ,,Ik heb alleen een keer een flesje mineraalwater mee naar huis genomen. Verder kreeg ik nul euro.’’

Falder.nl is de grootste site voor mannen van 50-plus van Nederland.
Vind je onze berichten leuk en wil je niets missen? Volg ons dan en like onze Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT