Online

Online

De 5 Foutste Vrouwen in Ozark

Sinds 2017 is Ozark een Netflix-hit. De serie over een gezinnetje, dat geld witwast voor Mexicaanse kartels, schittert door de zeer foute vrouwelijke personages. Wij zetten deze zieke dames op een rijtje.

Ruth Langmore (Julia Garner)

Zeer koelbloedig blijkt bijvoorbeeld de 19-jarige Ruth, een telg uit de trailertrash-familie Langmore. Nadat ze de geheime cash steelt (en weer moet retourneren) van hoofdpersoon Marty Bride, wordt de geslepen Ruth zijn rechterhand in het steeds maar uitdijende witwas-imperium. Ze groeit uit tot de ideale luitenant van de Byrde-familie, die in seizoen 1 nog halsoverkop voor de Mexicaanse kartels uit Chicago vluchtte. Ruth is in al die drie seizoenen onweerstaanbaar grofgebekt, maar brutaal inventief als het moet. Het levert haar een enorme populariteit op bij het kijkerspubliek. Actrice Julia Garner kreeg al twee Emmy’s voor haar cruciale en vrijgevochten vertolking van Ruth.

Darlene Snell (Lisa Emmery)

Regelrecht evil is een andere vrouwelijke local, Darlene Snell. Ze smokkelt heroïne in Bijbels, maakt baby’s zoek (terwijl ze zelf dolgraag ééntje wil) en bezorgt Ozark een shock and awe-moment als ze (spoiler-alert!) uit het niets een prominent lid van het Navarro-kartel liquideert en daarna tevens nog haar trouwste knechtje.

Helen Pierce (Janet McTeer)

In seizoen twee maakt een andere ijzeren dame haar entree: namens drugskoning Omar Navarro mag advocate Helen Pierce de moord op één van zijn luitenants in de Ozarks  onderzoeken en wreken. In seizoen drie vestigt zij zich – met haar dochter – ook rond Lake Ozark. Aanvankelijk gaat het bestieren van de dope-miljoenen met de Byrde’s zowel zakelijk als privé uitstekend, maar haar gekonkel (light spoiler-alert) wordt haar uiteindelijk fataal.

Charlotte Byrde (Sofia Hublitz)

De adolescente Byrde-dochter kwam Ozark binnen als opstandige puber, maar treedt nu ook toe tot de crime-dynastie. Ozark mag dan vaak vergeleken worden met Breaking Bad, toch klopt dat niet helemaal. Hier zijn de kinderen namelijk wel op de hoogte van pappa’s criminele activiteiten, dus gaat Charlotte vrolijk aan de slag als ‘PR-dame’ van het witwas-casino, dat de Byrde’s nu bestieren.

 

Wendy Byrde (Laura Linney)

 

Sinds het eerste seizoen in 2017 leerde Wendy Byrde, de vrouw van de halsoverkop gevluchte accountant Marty (Jason Bateman) onvermoed veel misdaad-skills. Eigenlijk zien wij haar slechte trekjes al in aflevering 1 in Chicago, waar mevrouw Byrde nog een bloeddorstige lobbyiste is, die er tevens een affaire op na houdt. Uitgeweken naar Lake Ozark, bewijst Wendy, dat ze even fijnzinnig als bruut, bloederig en wreed kan afrekenen met haar tegenstanders. Ze spaart zelfs haar eigen (psychotische) broer Ben niet.

Het vierde (en láátste) seizoen van Ozark is op Netflix te zien vanaf 21 januari.

Falder.nl is de grootste site voor mannen van 50-plus van Nederland.
Vind je onze berichten leuk en wil je niets missen? Volg ons dan en like onze Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT