Rtv

Rtv

Dit mag je niet missen op tv

Boze (en dus leuke) middelbare witte mannen beheersen prime-time deze week!

VI Vandaag

Waar: SBS6

Wanneer: elke werkdag, 21.35 uur

Decennia terug was het eigenlijk Hugo Borst’s idee om Johan Derksen een vaste tv-plek te geven. Eigenlijk wilde Johan niet, maar hij deed het voor Hugo. VI werd een onverwacht niche-succes, maar beleefde halverwege de jaren nul een flinke dip. Derksen bracht bij RTL nog zelf een halve ton aan vermogen privé in, om het Voetbal Inside überhaupt te kunnen maken. René van der Gijp schoof destijds gratis aan en Wilfred keerde terug om Barbara Barend weer na twee jaar vervangen. Daarna werden ze opeens het leukste bandje op televisie en nu mogen ze VI Vandaag op prime time maken. Onderwerpen: veel actualiteiten, wat minder voetbal. In deze meningenshow worden ze bij toerbeurt geflankeerd door onder meer Wouter de Vries (de broer van Peter R.) Leonie ter Braak, Fred Teeven en de onvermijdelijke Özcan Akyol. Hopelijk houdt het trio het voetbalkantine-gevoel vast.

After Life

Waar: Netflix

Wanneer: vanaf 14 januari

Quizje. Van wie zijn deze uitspraken: ‘Gezond leven, is eigenlijk langzaam sterven’, of: ‘Godzijdank ben ik atheïst’ en: ‘Ik ben half Engels en half Frans. Ik ben dus slecht in bed, maar gelukkig stink ik wel uit mijn bek’. Inderdaad: de Engelse comedian Ricky Gervais, de bedenker van onder meer The Office. Voor Netflix maakte hij After Live, over een depressieve journalist van een huis aan huiskrantje, die rouwt over de dood van zijn vriendin. Deze week begint alweer het derde seizoen. Gervais wordt bijgestaan door een hilarisch ensemble en natuurlijk zijn trouwe hond Brandy.

Gort over de Grens

Waar: NPO2

Wanneer: zaterdag 15 januari, 20.35 uur

Ilja Gort was ooit een reclamemannetje bij een soortement Bureau Multilul. Hij componeerde onder meer jingles. Met de poen, die hij daarmee verdiende, begon hij in Frankrijk een wijngaard. En uiteraard mat hij zichzelf een Franse look aan, inclusief alpinopet. Vraag ons niet hoe, maar hij werd langzaam een BN-er. In een nieuw seizoen Gort over de Grens neemt hij ons mee langs bekende en onbekende wijnstreken. Hij begint in de Camargue, het moerasgebied met de wilde paarden in Zuid-Frankrijk. Vanzelfsprekend hebben ze daar ook een bijzondere druif. Nee, niet Ilja.

Falder.nl is de grootste site voor mannen van 50-plus van Nederland.
Vind je onze berichten leuk en wil je niets missen? Volg ons dan en like onze Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT