Media

Media

Vlotte Emoji’s in je app? Word geen sneue senior!

Emoji
Achter je rug worden uitgelachen als sneue Emoji-bejaarde, het laatste wat VERWONDERMAN wil

Een aubergine is geen penis. En een penis is geen aubergine. Dat weten we van kind af, zonder dat de aubergine ooit op het Leesplankje (Aap, Noot, Mies…) is opgenomen. Maar soms is de aubergine een penis. Een mooi voorbeeld uit dagblad Trouw, ter gelegenheid van de Wereld Emoji Dag, afgelopen zondag (onzin natuurlijk, zo’n dag, en dan?) kwam van redacteur Rufus Kain. Het ging aldus. Ouders zetten een berichtje in de familie-app.  “We eten vanavond moussááááka’!!!” En daarachter drie keer een Emoji van een aubergine, want die gaat in de moussaka. De puberzoon leest het in de app schaamt zich dood. Moest hij aan zijn ouders uitleggen dat de aubergine-Emoji in de echte wereld alleen nog wordt gebruikt als symbool voor een penis in erectie.

De hippe 50-plus ouders, trots op hun Emoji-gebruik, meldden hun kinderen dus dat ze vanavond penissen in erectie eten. Dus: Uw Verwonderman dacht: “Oef, door het oog van de naald”, en schrapte de aubergine van zijn emoji-lijst.

FOUT!

Emoji

Dat wordt straks lachen, gieren, brullen bij het graf van tante Mieke

Nog een mooi voorbeeld. Een oom en tante van Verwonderman meldde vorig jaar per familie-app de ganse familie dat de hun zo dierbare tante Mieke helaas was overleden. Om het verdriet ook in beeld te vangen hadden de oom en tante er 3 x de bekende van-lachen-huilende Emoji (zie beeld hierbij) bij geplaatst. Hilariteit bij alle neefjes en nichtjes van de Generatie Z-leeftijd (jongeren tot 25 jaar oud). Dat wordt straks zeker lachen, gieren, brullen als de kist van tante Mieke in het graf zakt. Tip: de generatie Z geeft met een doodskop-Emoji aan dat hij dood gaat van het lachen. Maar toch: niet gaan gebruiken, die doodskop. Een senior met hippe Emoji’s staat snel bekend als een sneue bejaarde in een hippe oude Italiaanse regenjas.

Meer Kijk Uit-Emoji’s voor vlotte 55-plusmannen (bron: Trouw). Op kantoor vraag je een jongere collega via de app om een gunst, b.v. even iets voor je uit te tikken. In plaats van het woord alsjeblieft sluit je af met de Puppy Love Emoji. Fout. De jonge collega vertelt je dat die onder jongeren vooral gebruikt wordt om iemand voor seks te porren. “Of was dat je bedoeling?”, vraagt hij olijk.

Gouden Tip: sluit voortaan maar af met “bedankt alvast”. Minder hip, maar wel zo veilig. Zo is er ook iets met de Hitte-Emoji! Wees op je hoede.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT