Gilbert Lefeber

Gilbert Lefeber

Vrouwen houden van grijs (plus andere ‘grijs-haar weetjes’, die je van kleur doen verschieten)

Grijs haar maakt mannen sexy en zelfverzekerd. Grijns dus maar om grijs. Want er liggen heel veel mooie dingen in het verschiet voor mannen waarvan de haarkleur bleek begint uit te slaan.

Gilbert Lefeber, ondernemer en kapper én Falders haarstrateeg,  heeft bijna dagelijks mannen onder handen met een grijze vloerbedekking op de schedel.

Laten we met het belangrijkste beginnen, wat voor effect heeft grijs haar op de vrouw?
“Vrouwen houden van mannen met grijs haar. Grijs maakt mannen sexy, zelfverzekerd. Grijs haar maakt ook vertrouwd. Het bezorgt vrouwen het gevoel van geborgenheid. Mannen stralen uit dat ze een goed vaderfiguur zijn. Het geeft ze wijsheid. En, zeker niet onbelangrijk, dames voelen zich jong naast een grijze man.”

Hoe ontstaat eigenlijk grijs haar?
“Grijs haar wordt veroorzaakt door het niet, of minder, aanmaken van melanine. Dat is een soort kleurstof in de haarzakjes. Daarnaast kan dit erfelijk gerelateerd zijn. Nee, kijk dan niet naar je vaderskant, maar naar die van je moeder. Zij is de oorzaak van jouw grijze slapen. Ook stress en spanningen zijn boosdoeners. Grijs wordt je niet in één nacht. Dat is een fabeltje. Tenzij je vrouw ’s nachts met de verfpot in de weer is geweest, haha.”

Valt grijs haar te voorkomen?
“Nu nog niet. Onderzoekers weten wel wáár de aanmaak van melanine plaatsvindt in de haarzakjes. Dat zou ertoe kunnen leiden dat stráks mensen niet meer grijs worden.”

grijs haar

Wat zou een goede reden kunnen zijn om je haar te kleuren?
“Voor mannen die houden van een jongere eerste indruk, is haar kleuren een optie. Zorg er dan wel voor dat die kleur dicht bij de natuurlijke kleur ligt. Blijf in elk geval weg van opvallende kleuren en hoed je voor uitgroei. Dat is een no-go area bij mannen. Plan elke drie weken een bezoek in bij de kapper, dan weet je zeker dat zoiets niet gebeurt.”

En als je niet wil kleuren?
“Laat een stoere, korte coupe knippen, die bij je past.”

Aan welke bekende wereldsterren mogen (wij) grijze mannen ons spiegelen?
“Voorbeelden van succesvolle mannen met een goede grijze uitstraling, vind ik: George Clooney, Thijs Romer, Jon Bon Jovi, Kevin Costner en Chris Noth.”

Gilbert Lefeber heeft twee zaken en coacht andere kappers in nieuwe kniptechnieken en ondernemerschap. Zie ook:  http://www.coiffuresgilbert.nl/

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT