Geen categorie

Geen categorie

Waarover zwijg jij als man liever?

Op de drempel naar 2020 overleed Fred Emmer, ‘onze’ nieuwslezer. Een man die stoïcijns het nieuws las en nooit enige emotie tentoonspreidde. Later bleek hij een fervent schrijver van erotische verhalen en columns in de Playboy. Zo hebben wij mannen allemaal ons eigen geheim. Toch?

Fred Emmer. Wie van onze leeftijd is er niet groot mee geworden? Iedereen was het er over eens: saaie man, bijna slaapverwekkend. Maar wel een vakman. Een nieuwslezer dient het wereldnieuws droog en emotieloos te presenteren. Wat hij in zijn vrijetijd doet, moet hij zelf weten. Toch waren we allemaal aangenaam verrast toen bleek dat Fred een groot geheim koesterde: schrijven over seks. Weergaloos toch? Zoals elke man zijn geheimen heeft, groot of klein. Geheimen waarover we liever zwijgen. Of in elk geval niet aan willen worden herinnerd. Te meer ook, omdat wij mannen die ‘problemen’ vaak helemaal niet zien. We hebben er geen last van (zie video).

Relatiedeskundige Arnout van den Bossche weet welke gezichten je moet trekken in een gesprek met je vrouw...

Geheim 1. – Elke man gaat vreemd, in real life of in zijn hoofd.

Elke man kijkt naar andere vrouwen, en als de vonk overslaat dan wil hij ook nog wel eens overgaan tot de daad. Iedere man die het ontkent, liegt natuurlijk. Volgens de website www.dokterdokter.nl blijkt dat de primaire hersendelen van mannen hem er domweg toe dwingen. Het maakt ook niet uit of je vrouw er gewoon bij is, je kijkt toch. Totaal voor ongeveer 43 minuten per dag, blijkt uit onderzoek. Ben je op een plaats met veel mensen, dan heb je waarschijnlijk alle leuke vrouwen al gescand, en dat iets te lage décolleté had je ook al gespot.

Elke man kijkt naar andere vrouwen, en als de vonk overslaat dan wil hij ook nog wel eens overgaan tot de daad. Iedere man die het ontkent, liegt natuurlijk.

Geheim 2 – Een man moet soms de deur uit

Een man moet soms helemaal loskomen van de dagelijkse sleur en het huishouden. Naast mannen die graag sporten en veel uren moeten steken in hun werk is er nog een andere groep mannen: degenen die geregeld het huishouden achter zich willen laten. Ze hebben even geen behoefte aan vrouw, huis en ander gedoe. Niks aan de hand: het is de roep om meer vrijheid, naar ruimte voor zichzelf, het niet al te sterk verbonden willen zijn aan regels en toestanden.

Geheim 3 – Geld verdienen geeft hem aanzien

De man wil de kostwinner zijn. Sommige deskundigen denken dat het biologisch bepaald is: de man was en is nog altijd de jager en brengt de buit binnen in de vorm van geld en eten. De vrouw had en heeft de zorg voor het gezin. Maar bioloog Stephen Jay Gould maakte korte metten met die gedachte. Volgens hem gaat het eerder om culturele tradities dan om oeroude menselijke instincten. Hoe dan ook: als vrouwlief meer verdient, voelt dat bij veel mannen als een nederlaag.

Geheim 4 – Mannen begrijpen hun vrouw echt niet

Veel vrouwen gaan praten als de man net iets anders wil gaan doen: tv kijken of de krant lezen. Hij hoort haar aan en doet alsof hij haar begrijpt. Let op: er zijn vrouwen die vragen wat ze net vroeg of zei… Dus oppassen geblazen, want niet luisteren kan je zwaar opbreken. Ergo: is een reden voor zware fysieke straffen. Of we er iets van begrijpen? Nee. Verklaring: vrouwen zoeken vooral erkenning voor hun problemen en gevoelens, mannen zoeken voor hun problemen en emoties kant en klare oplossingen.

Verklaring: vrouwen zoeken vooral erkenning voor hun problemen en gevoelens, mannen zoeken voor hun problemen en emoties kant en klare oplossingen.

Geheim 5 – Mannen zijn pubers

Soms kopen we een nieuw duikershorloge, een stoer kapmes of lederen gereedschapsriem. Symbolen van vrijheid en onafhankelijkheid. Mannen blijven pubers, 18 jaar maximaal. Toen ze nog droomden van een carrière als rockzanger, liften naar Parijs, naar Ibiza kon gaan om te flirten op het strand, of zo dronken worden dat hij de weg naar huis niet meer kon vinden. Maar die tijd is voorbij, de keuzes zijn gemaakt. Het keurslijf wringt. In elke man zit een door simpele hormonen voortgedreven puberjongen die heimelijk weigert groot te worden.

Bron: dokterdokter.nl

Foto’s: Unsplash en 123RF

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT