Gezondheid

Gezondheid

7 tips die wel helpen tegen snurken

Volgens mijn vrouw snurk ik tegenwoordig als een malle en daar wil ik graag vanaf, maar hoe?

Zwaar beledigd was ik laatst toen ik voor de zoveelste keer een flinke por in mijn zij kreeg terwijl ik net lekker lag te slapen. Maar ik heb het snurken gewoon niet in de gaten en vind dat ik er eigenlijk niks aan kan doen. Of toch wel? Lees hieronder 7 tips die wel helpen tegen het snurken.

 

1. Zet je hoofdeinde een tikkie omhoog door een plat kussen onder je matras te leggen. Die paar centimeter maken een wereld van verschil.

2. Geen alcohol drinken. Dat. Helpt. Echt. Hoe meer wijn ik drink, hoe meer herrie ik ’s nachts maak.

3. Geen leuke boodschap, maar hoe minder overgewicht je hebt, hoe minder je snurkt.

4. Koop een wat hoger kussen. Als je op je zij ligt, snurk je nauwelijks. Maar dan is het wel fijn als je lekker ligt en dat hogere kussen ondersteunt je nek wat beter.

5. Een zachter matras helpt ook want dan lig je veel comfortabeler op je zij en heb je tijdens je slaap niet de neiging om op je rug te draaien en dus lawaai te maken.

6. De truc met de tennisbal. Als je op de achterkant van een oud t-shirt een tennisbal naait haal je het wel uit je hoofd om op je rug te slapen.

7. Ga op zangles! Als je mooi wil kunnen zingen leer je juist om de spieren in je keel te trainen waardoor ze sterker worden en je ’s nachts minder zal snurken.

Dit artikel verscheen eerder op Franska.nl

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT