Goed in je vel

Goed in je vel

‘Die wallen zijn de bagage van je avonturen. Jij hebt meer dan 50 jaar aan wijsheid, ervaring en humor opgebouwd’

Zes uur 's ochtends. Een man van over de 50 kijkt naar zijn spiegelbeeld, totaal geen zin om de dag te beginnen. Maar dit gebeurt er dan.

Zes uur ’s ochtends. De wekker gaat genadeloos af. Een man van vijftig jaar sleept zichzelf naar de badkamer. Met een diepe zucht kijkt hij naar zijn spiegelbeeld. Het is één van die ochtenden waarop hij weinig zin heeft om de dag te beginnen. Maar vandaag zal zijn spiegel iets ongewoons doen: hem aanspreken.

Spiegel: “Goedemorgen, oude strijder! Klaar voor weer een epische dag?”

Man: “Episch? Het enige epische hier is mijn ochtendhumeur.”

Spiegel: “Kom op, kijk eens naar jezelf. Die grijze haren zijn pure wijsheid, vriend. Je bent een levende encyclopedie!”

Man: “Ja, een encyclopedie die dringend een herziening nodig heeft. Zie je die wallen onder mijn ogen?”

Spiegel: “Die wallen zijn gewoon de bagage van al je avonturen. En die rimpels? Elke lijn vertelt een verhaal. Heb je enig idee hoeveel jonge gasten zouden willen dat ze jouw levenservaring hadden?”

Man: “Levenservaring, zeg je? Het voelt meer als een verzameling klachten van mijn knieën en rug.”

Spiegel: “Je knieën en rug klagen misschien, maar je geest is scherp. Bovendien, je hebt nog steeds die ondeugende twinkeling in je ogen. Weet je nog die keer dat je de hele nacht danste op dat feestje, of toen je die geweldige presentatie gaf op je werk? Jij bent een baas!”

Man: “Hmmm… Misschien heb je een punt. Maar waarom voel ik me dan zo sjagrijnig?”

Spiegel: “Omdat je een mens bent, mijn vriend. Iedereen heeft wel eens een off-day. Maar hier is het mooie: elke dag biedt nieuwe kansen. Wie weet wat voor leuke verrassingen deze dag in petto heeft? Misschien kom je een oude vriend tegen, of vind je die perfecte aanbieding voor dat nieuwe gadget waar je al maanden naar kijkt.”

Man: “Ik weet het niet… Het lijkt soms allemaal zo veel.”

Spiegel: “Dat is precies waarom je moet focussen op de kleine dingen die je gelukkig maken. Begin met een lekker ontbijt. Een goede kop koffie kan wonderen doen. En vergeet niet te glimlachen, zelfs als je er geen zin in hebt. Glimlachen is besmettelijk, weet je?”

Man: “Je hebt wel gelijk. Misschien moet ik gewoon wat positiever denken.”

Spiegel: “Precies! En vergeet niet dat jij een man van vijftig bent. Dat betekent dat je al vijftig jaar aan wijsheid, ervaring en humor hebt opgebouwd. Gebruik dat! Lach om de kleine dingen, geniet van de momenten die je blij maken, en vergeet niet dat elke dag een nieuwe kans is om iets geweldigs te doen.”

Beeld: Freepik

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT