Goed in je vel

Goed in je vel

‘Ik huil elke dag. Ook van geluk’

Op onze leeftijd vallen onze ouders weg. Maar hoe zit het als je je kind verliest? Zie hier het bewonderenswaardige verhaal van Jeroen van Veen bij Humberto, wiens zoontje (4) overleed.

Voor veel ouders vertegenwoordigen hun kinderen niet alleen hun voortzetting en nalatenschap, maar ook hun belangrijkste bron van liefde, vreugde en trots. Het verlies van een kind betekent niet alleen het afscheid nemen van de persoon die hen het meest dierbaar is, maar ook van hun dromen, hoop en toekomstverwachtingen. Ouders kunnen zich terugtrekken uit sociale situaties, worstelen met slapeloosheid of zichzelf de schuld geven van het verlies.

Neem tijd en ruimte

Onze huispsychologe, ook gespecialiseerd in rouwverwerking benadrukt en vooral geduld tijdens het rouwproces. ‘Neem de tijd en ruimte om te rouwen, zonder oordeel over je eigen gevoelens. Zoek steun bij vrienden, familie of een professionele therapeut, omdat het delen van je verdriet met anderen een grote troost kan zijn.’ Ook wijst ze erop dat het voor ouders kan helpen nieuwe doelen en betekenisvolle activiteiten in het leven te vinden. je helpen om weer verbinding te maken met het leven.

Bj Humberto

Zo ook Jeroen van Veen. Hij verloor 2 jaar geleden zijn zoontje Kasper op 4-jarige leeftijd aan een hersentumor. Hij is op een dag gaan hardlopen om geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum en is niet meer gestopt. Hier zijn bewonderingswarende verhaal bij de talkshow van Humberto, afgelopen donderdagavond.

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT