Goed in je vel

Goed in je vel

Nederland tot op het bot verdeeld? Deze onderwerpen binden ons gelukkig nog

Politiek gezien lijken we tot op het bot verdeeld. Zie weer de Europese verkiezingen. Praten over politiek leidt vaak tot verhitte discussies. Gelukkig zijn er onderwerpen die ons nog binden. Hier een lijstje. Ook handig op verjaardagen en partijen.

Nederland is een prachtig land vol met tulpenvelden, windmolens en grachten. Maar achter dit idyllische plaatje schuilt een natie die steeds meer verdeeld raakt in politieke kampen. De recente uitslag van de Europese verkiezingen heeft dit wederom onderstreept. Links en rechts staan lijnrecht tegenover elkaar, en het lijkt haast onmogelijk om nog rustig over politiek te praten zonder dat de gemoederen hoog oplopen. Echter, er zijn nog steeds onderwerpen die ons, ongeacht politieke voorkeur, kunnen verenigen. Laten we deze zes verbindende thema’s eens nader bekijken.

  1. Het Nederlands elftal

Ah, het Nederlands Elftal! Of je nu links, rechts, of iets daartussenin bent, als Oranje speelt, zijn we allemaal weer even één. Met het EK dat over een week begint, is er geen beter moment om de krachten te bundelen en onze nationale trots aan te moedigen. Het gezamenlijke gevoel van spanning, vreugde en soms zelfs frustratie brengt ons dichter bij elkaar. Bij elke goal juichen we in koor en bij elke gemiste kans vloeken we unaniem. En ja, klagen over de haarband van Depay brengt ons ook tot elkaar.

  1. Het weer

Het hele voorjaar heeft ons getrakteerd op regenachtige dagen en kille temperaturen. Ongeacht politieke voorkeur, kan iedereen zich vinden in een goede klaagzang over het weer. “Het lijkt wel herfst!” en “Wanneer komt die zon nou eindelijk eens door?” zijn uitspraken die we allemaal herkennen. Echt een onderwerp waarover iedereen zijn hart kan luchten zonder enige politieke lading.

  1. Klagen over wielrenners en fatbikes

Nederlanders zijn dol op fietsen, maar als er één ding is dat ons verenigt, is het wel het gezamenlijk klagen over wielrenners en fatbikes. Wielrenners die met hoge snelheid over smalle fietspaden scheren, zijn een bron van ergernis voor menig fietser en voetganger. En dan zijn er nog de fatbikes, die met hun brede banden en lompe uiterlijk het straatbeeld domineren en menig fietser het leven zuur maken. Of je nu links of rechts bent, de irritaties over deze fietsfenomenen zijn universeel (behalve natuurlijk als je zelf wielrenner bent of een fatbike rijdt).

  1. Onze eetcultuur

Bitterballen, stroopwafels, erwtensoep en stamppot – de Nederlandse keuken is een bron van nationale trots. Eten verbindt mensen, en dat geldt zeker ook voor Nederlanders. Tijdens een politieke discussie kunnen de gemoederen hoog oplopen, maar breng een schaal bitterballen op tafel en de sfeer slaat om.

  1. Koningsdag

Koningsdag is hét moment waarop Nederland in oranje feestgedruis uitbarst. Op deze dag vervagen politieke scheidslijnen en komen we allemaal samen om de verjaardag van onze koning te vieren. Markten, vrijmarkten, muziek en gezelligheid zorgen ervoor dat Koningsdag een dag is, waarop iedereen oranje tompoucen eet en zich in dito kleur t-shirt hult.

  1. Klagen over de NS

De Nederlandse Spoorwegen zijn een veelbesproken onderwerp in ons dagelijks leven. Of je nu links of rechts bent, iedereen heeft wel eens vertraging gehad, een overvolle trein meegemaakt of gemopperd over de service. Klagen over de NS is een nationale hobby die ons allemaal verbindt.

Beeld: image by Stockking on Freepik

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT