Goed in je vel

Goed in je vel

Waarom ga je er steeds beter uitzien als je boven de vijftig bent?

Mevrouwen vinden jou als man boven de vijftig ongelofelijk aantrekkelijk. Weet je waarom?

Ja, toen je opa zo ongeveer vijftig was, begon hij met dragen van een hoge hoed en die zette hij niet meer af tot zijn dood. Dat je na je vijftigste nog sexappeal kon hebben, ging er als klein jochie niet in. Toch is het zo.

 • Je bent zelfverzekerd
  Je weet waar Abraham de mosterd haalt. Je kent je zwakke en sterke kanten. Dus ben je ook niet zo snel van slag in een onverwachte situatie. Dat vinden mevrouwen heel prettig. Hoe je het wendt of keert, ze hebben nog steeds behoefte aan een sterke schouder.
 • Je hebt een verhaal
  Bluffen? Je moest wel vroeger, om nog enige indruk te maken op de jonge mevrouwen om je heen. Hoe kon het ook anders?  Je had nog nauwelijks iets meegemaakt in het leven. Maar hoe vaak viel je later niet door de mand? Alleen al omdat je bluf op niets was gestoeld.  Nu ben je gepokt en gemazeld in het leven. Je hebt vele dingen meegemaakt. Je kunt jezelf blijven, omdat je écht een verhaal te vertellen hebt.
 • Je gaat er steeds beter uitzien
  Wat voor wijn geldt, geldt ook voor jou. Je gaat er steeds beter uitzien. Of in elk geval anders. Daar waar mevrouwen na hun overgang hard het gevecht moeten aangaan tegen de ouderdom, lijkt het wel alsof Moedertje Natuur jou in de race houdt omdat je nog vruchtbaar bent. ‘You’re so hot man’.
 • Oud staat voor wijsheid
  Toegegeven: we beschikken niet allemaal over het genenpakket van George Clooney. Het is echter een troostrijke gedachte, dat veel mevrouwen een te jeugdig uiterlijk  afwijzen, omdat dit bij hen de associatie teweeg brengt dat je hen niet kan onderhouden of dat je te weinig dominant bent. Ouder zijn staat in hun ogen vaak gelijk aan welvarendheid en intelligentie.
 • Je weet wat je wil in een relatie
  Communicatie: daar draait het vaak om een  relatie.  Jíj  weet wat jij wil, veel meer dan vroeger. Je kunt dat dan ook veel makkelijker duidelijker maken. Niets fijners voor een mevrouw, als het haar helder is, wat jij belangrijk vindt in het leven.
 • Je weet wat zíj wil in een relatie
  Mevrouwen vertellen een probleem. Niet om een oplossing te horen, maar om het probleem te kúnnen vertellen. Mevrouwen willen regelmatig bevestigd hebben, hoe speciaal jij voor ze bent. Voilà, twee van de vele wijsheden die mannen boven de vijftig wél in hun bagage met zich meedragen.
 • Je weet wat zíj wil tussen de lakens
  Zo rond je vijftigste is voor jou een vrouwenlichaam net zulk bekend terrein als een gebit voor een tandarts. Dus je kent ook precies díe plekjes waar zij heel veel pret aan beleeft. Bovendien heb je meer de controle over jezelf. Vergelijk dat met vroeger. Vaker dan je lief was, ‘schoot’ je sneller dan je schaduw. Alleen al deze vorm van zelfbeheersing doet haar spinnen als een kat voor de verwarming.

Beeld: freepik

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT