Potentie

Potentie

7x eten dat niet goed is voor je seksdrive

Onze seksdrive wordt beïnvloed door allerlei factoren, waaronder een gezonde levensstijl en dus ook voeding. Helaas blijken een aantal heerlijke dingen waar we allemaal dol op zijn niet de allerbeste keuze om in de mood te komen. Hieronder deel ik de boosdoeners.

Ik moet zeggen dat ik best een beetje teleurgesteld ben door het lijstje, want eerlijk is eerlijk: kiezen tussen seks of friet, dat is toch echt een onmogelijke opgave?

1. Kaas

Een kaasplankje als dessert zit er voorlopig niet meer in. Kaas kan namelijk de mannelijke en vrouwelijke hormonen in de war brengen: testosteron en oestrogeen. Als deze hormoonlevels lager zijn dan normaal, kan dat nadelige gevolgen hebben voor je seksdrive. Jammer zeg, moeten we de pizzeria dan ook overslaan? Ik denk dat we toch een beetje moeten gaan afwegen.

2. Rood vlees

Gelukkig eet ik dit niet heel erg vaak en het zou natuurlijk alleen maar beter zijn voor de wereld als we hier allemaal mee zouden stoppen. Lang zo slecht nog niet om deze informatie over rood vlees te verspreiden. Veel soorten rood vlees bevatten namelijk hormonen en antibiotica, wat kan leiden tot hormonale disbalans bij mannen en vrouwen. Nou, hebben we die stap naar vegetariër ook maar weer gezet.

3. Drop

Hier baal ik dus weer flink van, want ik ben gek op snoep. Vooral de Dropfruit Duo’s van Red Band zou ik voor geen goud willen missen. Maar goed, drop bevat nu eenmaal stoffen die invloed hebben op testosteron, dus dat wordt toch minderen vrees ik, want wij vrouwen hebben helaas ook testosteron in ons lichaam.

4. Magnetronpopcorn

Het gaat van kwaad tot erger: popcorn uit de magnetron. Maar wat moeten we dan eten tijdens een film? Magnetronpopcorn is natuurlijk het allerlekkerste, omdat daar kilo’s zout in verwerkt zijn. Maar blijkbaar zitten er in de verpakkingen van magnetronpopcorn bepaalde chemicaliën die je seksdrive kunnen verminderen. Overigens heb ik hier al meteen de oplossing voor: zelf popcorn maken in de pan, dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

5. Gefrituurd eten

Dit vind ik heel erg. Dat vet eten slecht is voor onze gezondheid dat snappen we allemaal wel, maar het is zelfs zo erg dat de spermaproductie van mannen erdoor verlaagd wordt. Helaas heeft het vet ook invloed op de vruchtbaarheid bij vrouwen. Ach, een patatje op z’n tijd kan vast geen kwaad, en we hebben altijd nog de ovenbitterballen, die zijn ook best lekker, hoor.

6. Mint

Pepermunt en kauwgom zijn misschien wel de eerste dingen waar je aan denkt wanneer je op een date gaat, maar toch is het beter om niet door te slaan in de hoeveelheid Wilhelmina-pepermuntjes die je naar binnen propt, want de menthol in pepermunt leidt tot een verlaging van je testosteronlevels en dat leidt weer tot een verminderde seksdrive. Misschien moeten we dan maar overstappen op salmiakballen? Die vallen natuurlijk weer in de categorie drop en dat was ook niet super voor onze mood. Lastig wel, deze.

7. Cornflakes

Het liefst eet ik de Coco Pops van Kellogg’s zonder melk, gewoon lekker uit die kartonnen doos als snack. Dit is echter dus een absolute boosdoener, eigenlijk net zoals alle bewerkte ontbijtgranen. Ze bevatten namelijk veel snelle suikers en weinig voedingsstoffen, waardoor we even snel een suikerpiek krijgen maar vervolgens achterblijven met weinig energie. En weinig energie is niet goed voor onze seksdrive. Het is natuurlijk geen hogere wiskunde, dit konden we verwachten.

Bronnen: Cosmopolitan, Bedrock, Menshealth

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT