Potentie

Potentie

Deze 9 dingen zorgen voor slecht sperma

‘Je bent wat je eet’ vind ik vaak een beetje een overdreven statement, maar soms zit er daadwerkelijk een kern van waarheid in. Zeker voor de mannen; bepaalde dingen die je eet kunnen je sperma écht geen goed doen.

Sowieso zijn er veel factoren die meespelen als het gaat om de kwaliteit van zaad. Ook bepaalde dingen die erg veel invloed hebben op de smaak ervan, trouwens. Nu gaan we niet voor de smaaksensatie, maar puur voor de kwaliteit. Als je het liefst hebt dat jouw zaad altijd op en top is, dan kun je volgende dingen maar beter vermijden.

1. Zoethout
Dat klinkt misschien best makkelijk, zoethout vermijden, maar onthoud wel dat dat ook in drop zit. Jawel: drop zorgt voor een mindere kwaliteit sperma. Oppassen dus, en doe die droppot maar de deur uit. Mocht je trouwens smaak toch echt belangrijker vinden: van drop wordt je sperma wel zoeter.

2. Hitte
Tuurlijk, je kan prima nog in de zon, maar een sauna kun je beter vermijden. Alles onder de 35 graden is goed, anders worden de zaadcellen sloom. Moeten we niet hebben.

3. Strakke kleding
Dit heeft een beetje met het puntje hierboven te maken, want als je strakke kleding draagt kan je lichaam minder goed de warme kwijt.

4. De frequentie van klaarkomen
Als je vlak voor de seks al een keer bent klaargekomen, is de kwaliteit van je zaad beduidend minder. Maar ga nou niet te enthousiast worden en helemaal niet meer aan masturbatie doen, want na tien dagen geen ejaculatie gaan de zaadcellen ook dood. Eén keer in de drie dagen is het allerbest voor de kwaliteit.

5. Vermijd drank en drugs
Is sowieso natuurlijk het heel gezond voor je, een overdaad aan drank en drugs, maar ook dus echt niet goed voor je sperma.

6. Een onregelmatig leven hebben
Combineer een onregelmatig leven met weinig slaap en voilà: je sperma is niets meer waard. Nou ja, in ieder geval een stuk minder. Zorg dus voor genoeg slaap en een consequent dagritme.

7. Blijf in beweging
Sowieso is het goed voor je om zo af en toe even een rondje te lopen, maar wist je dat lang zitten ook echt slecht is voor je sperma?

8. Let op welk glijmiddel je gebruikt
Bepaalde soorten glijmiddel zorgen ervoor dat je sperma minder snel richting het eitje zwemt. Oké, eerlijk is eerlijk: dit zegt niets over de kwaliteit van je sperma, maar als je zwanger wilt raken is het toch goed om te weten.

9. Eet vis
Uit onderzoek van Harvard bleek dat mannen die veel vis aten beter sperma hadden dan degenen die de vis liever aan zich voorbij lieten gaan.

Bron: Quest

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT